2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Homoszexuális tartalmú gyerekkönyveket árusítottak a reptéren

Eljárást indított a kormányhivatal a Liszt Ferenc reptéren lévő könyvesbolt ellen. A kereskedő homoszexuális tartalmat árusított a gyermekkönyvek között. Az ügyben Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője tett bejelentést.

  • Homoszexuális tartalmú gyerekkönyveket árusítottak a reptéren

Gyerekeknek szánt könyvek között, jól látható helyen találhatóak homoszexuális tartalmú könyvek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik boltjában. A Heartstopper egy folyamatban lévő, fiatal felnőtteknek szóló LMBTQ képes regény, amelynek írója és illusztrátora egy 28 éves brit nő. A sorozat két brit iskolás fiú történetét meséli el, amint találkoznak és egymásba szeretnek.

Ezt Magyarországon törvény tiltja - hívta fel a figyelmet a Fidesz EP-képviselője. Hidvéghi Balázs a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt bejelentést tett a budapesti főispánnál.

A politikus levelében emlékeztetett: kormányrendelet mondja ki, hogy a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos, azok a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!