2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Holnap elkergeti a nép a kormányt – vizionálta Jakab Péter a parlamentben

Hír TV

2019. november 11., hétfő 12:16

Jakab Péter szerint Jászberény most megüzente a kormánynak, hogy elég volt a kormányból és nem kérnek a kormánypárti politikusokból. A Jobbik frakcióvezetője az ellenzéki győzelmet úgy értékelte, hogy kormányváltó hangulat van az országban. Orbán Balázs államtitkár azonban emlékeztetett, október 13-án 1,8 millió ember szavazott a kormányoldalra, míg a nem kormányoldalt pedig 1,3 millió.

Hozzátette, az európai parlamenti választás arról is elhíresült, hogy sikerült egy 20 százalékos pártból egy 6 százalékos pártot csinálniuk.

Ha a választópolgárok a Jobbikra szavaztak volna, még azt is mondhatnánk, hogy a Jobbik megerősödött, de nem a Jobbikra szavaztak, hiszen annyira kellemetlen volt a Jobbik Jászberényben is, mint a többi városban, hogy nem indultak el jobbikos logó alatt, hanem egy Összefogás nevű álcivil szerveződés logója alatt indultak el, ami nyilvánvalóan egy posztkommunista balliberális hatása alatt álló szerveződés volt

– fűzte hozzá az államtitkár.

A kormánypárti képviselő szerint tökéletesen egyet lehet érteni Pongrátz András Corvin-közi ’56-os szabadságharcossal, aki leszögezte: nincs többé keresnivalója a Corvin közben sem a Jobbiknak, sem Jakab Péter frakcióvezetőnek, aki a parlament lépcsőjén Gyurcsány Ferenccel esküdözött.

Orbán Balázs bírálta Gyöngyösi Mártont, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét is, aki amikor a Momentum román választással kapcsolatos álláspontjáról kérdezték, úgy válaszolt: ennyi erővel az etiópok gátépítéséről is kérdezhették volna.

Hír TV