2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Hollik tartja álláspontját, ami szerint Franciaország bevándorlóország

Hír TV

2018. július 17., kedd 08:49, frissítve: kedd 12:02

Vitaesten magyarázkodott a Franciországot bevándorlóországnak nevező Facebook-bejegyzése miatt Hollik István. A kormánypárti frakció szóvivője a vb-döntőre időzítette politikai üzeneteit mondván: azért szurkol a horvátoknak, mert a két döntős közül ők a keresztény ország. Hogy ez pontosan mit jelent, arra sem az ellenzéki Hadházy Ákos, sem a Hír TV kérdéseire nem adott világos választ a szóvivő.

„Az, hogyha Franciaországot bevándorlóországnak nevezzük, ez nem vélemény, végképp nem sértés, hanem ez ténykérdés” – kiállt Facebook-posztja mellett a Fidesz–KDNP szóvivője. Hollik István úgy kommentálta a világbajnoki döntő eseményeit, hogy a foci mindig többről szól, mint két csapat küzdelméről, majd a meccs apropóján felmondta a kormánypropagandát.

„A világbajnoki döntőnek Európa jövője szempontjából is fontos üzenete lehet, hiszen egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal. Már csak ezért is hajrá Horvátország!” – írta. A valóságban egyébként a francia csapatban két, a horvátban négy olyan játékos volt kezdő, aki nem az anyaországban született.

„Érdekelne az, hogy akkor mi a keresztény ország definíciója” – a kormánypárti szóvivőt egy diákok által szervezett vitaesten a volt LMP-s Hadházy Ákos próbálta szóra bírni, aki miután Franciaországot nevezte meg a keresztény Horvátország ellenpontjaként azt mondta: kereszténység az, amiben Nyugat-Európa leélte az elmúlt 60 évet.

„Én azt tartom a keresztény életformának, amit a keresztény alapértékek olyan szinten átszőnek, ugye ezért mondta azt Antall József, hogy Európában még az ateista is keresztény, hisz az alapértékek, ami alapján dolgozunk, ahogy szólunk egymáshoz, ahogy kezet rázunk, ahogy öltözködünk, az mind-mind egyébként a keresztény kultúrából fakad” – mondta a kormánypárti képviselő.

A vb apropóján a szintén horvát drukker Hadházy is megfogalmazta saját politikai üzeneteit.

– Hadházy úr ezt írt: a korrupció az oka, hogy amíg a szomszédaink döntőt játszottak a hétvégén, addig a magyarok ki sem jutottak a vb-re – idézett a moderátor.
– Tudom, hogy 10 millió fociszakértő országa lennénk, de én most nem kezdeném el szakérteni a magyar focit – ködösített Hollik.

A taopénzek lenyúlását firtató ellenzéki véleményt a kormánypárti politikus érdemben nem kommentálta.

„Azok az adókedvezmények vagy taopénzek és kedvezmények, amire cégek beadhatnak és még egy szép dolog is lenne, azoknak a pénzeknek valahogy, pont Felcsútra, meg a Videotonhoz, meg ugye esetleg egy kisebb része a Ferencvároshoz – hogy Kubatov is kapjon valamit – kerülnek. Ez az, amit a miniszterelnök valahogy nem ért, hogy milliárdok mennek el, még sincs eredmény” – mondta Hadházy Ákos.

A civil vitaeseten szó volt gazdasági, népesedéspolitikai és migrációs kérdésekről is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!