2019. október 20.,
vasárnap, Vendel napja

Hollik: Májusban az európai emberek nyilvánítanak véleményt, nem bürokraták

Hír TV

2019. január 15., kedd 20:42, frissítve: szerda 13:04

Az Európai Bizottság szerint nincs migrációs és menekültválság. A Fidesz szerint van, különben nem akarnának afrikai menekülők Európába jutni. Az EP-ben újra a bevándorlásról és annak kezeléséről tartottak vitát. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége Hollik István kormányszóvivő volt.

Hollik István szerint a mai Európai parlamenti vitán látható volt, hogy már kampányidőszak van, és ez nyomta rá a vitára a bélyegét. A bevándorláspárti többségtől az unásig ismert érveket hallgattuk. Hollik István szerint a bevándorláspártiak az elkövetkező 5 hónapon keresztül is a saját elképzeléseit akarják majd átnyomni a jelenlegi parlamenten.

Nincs itt semmi látnivaló– igyekeznek hangsúlyozni, de a valóság mást mutat. A bevándorlás pártiak nem tettek le korábbi, a tagállamok szuverenitását csorbító terveikről. Hollik István emlékeztetett, hogy Angela Merkel szerint is fel kell készülni, hogy a tagállamuk szuverenitásuk nagy részét átadják a központnak, míg Johannisz Avramopulosz szerint állandó mechanizmus kell a földközi tengeren elkapott migránsok szétosztására. Nem megállítani hanem behozni akarják a migránsokat - mondta a kormányszóvivő. 

Az a felismerés megszületett a bevándorláspártiakban is, hogy az emberek félnek a bevándorlást kísérő folyamtoktól, így ma már nem beszélnek nyíltan arról, hogy ez egy jó dolog– mondta Hollik István. Azt próbálják elhitetni, hogy nincs migrációs nyomás, és ha lenne tudnák menedzselni. A migrációs nyomás a számokat nézve az utóbbi két évben valóban némileg csökkent, de a hosszútávú folyamatokat látva minden szakértő azt állítja, hogy Afrikában és Ázsiában gyorsabban nő a népesség, mint amilyen az adott földek népességmegtartó ereje.