2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hollik: Juncker alkoholista

Alkoholistának nevezte az Európai Bizottság elnökét a Fidesz–KDNP frakciószóvivője. Hollik István az ATV-ben arra reagált, hogy Jean-Claude Juncker kedden közös európai ünnepnek nevezte Románia és Erdély egyesülésének évfordulóját. A kormánypárti politikus szerint mondataival Juncker 15 millió magyart sértett meg.

  • Hollik: Juncker alkoholista

„December elsején ünnepli Románia a nagy egyesülés centenáriumát, ahogy a román barátaink mondják. Elnök úr, ez természetesen egy román ünnep, de európai is, mert minden ami román, az érinti Európát. Már csak azért is, mert Románia nem idegen az Európai Uniónak és ezért azon a napon közösen fogjunk ünnepelni a román történelem és az európai történelem e nagyszerű pillanatát” – Románia és Erdély egyesülésének évfordulóját nevezte közös európai ünnepnek Jean-Claude Juncker kedden az Európai Parlamentben.

A kontinens jövőjéről szóló vitanapon a román elnök is részt vett. December elsején lesz 100 éve, hogy 26 történelmi vármegye az akkori Román Királysághoz csatlakozott az első világháborút lezáró Versailles-i döntést követően.

„Nem mindenre lehet magyarázat az isiász, az ami itt elhangzott több mint felháborító” – reagált Hollik István.

A Fidesz–KDNP frakciószóvivője szerint a Juncker magyarok millióit sértette meg, kijelentésében pedig megmutatkozik a brüsszeli vezetők birodalmi logikája.

Jean-Claude Juncker korábban többször jelent meg nyilvánosan úgy, hogy nem tudta kontrollálni mozgását. Emiatt több helyen írtak arról, hogy a bizottsági elnök alkoholt fogyasztott a szereplés előtt. Juncker az egyik ilyen eset után arra hivatkozott, hogy isiásza miatt nem tudott mozogni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!