2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Hollik István: Soros meghirdette a bevándorláspárti erők összefogását

Hír TV

2019. február 12., kedd 12:54, frissítve: kedd 18:26

Egy vezércikkel lépett be a európai parlamenti választás kampányába Soros György. Az amerikai milliárdos, a többi között, Orbán Viktort támadja írásában, valamint arról értekezik, hogy a bevándorlásellenes erők előnyben vannak. A kormányszóvivő szerint a cikk bizonyítja, hogy Soros György személyesen szállt be a választási kampányba, célja pedig továbbra is az, hogy rákényszerítse Európára a migránsok befogadását.

Nyíltan belépett az európai parlamenti választási kampányba Soros György. Az amerikai üzletember a Project Syndicate-n megjelent vezércikkében támadt a magyar miniszterelnökre. Úgy fogalmaz: az Európai Néppárt teljesen elvtelenné vált, azzal hogy nem zárta ki a soraiból a Fideszt. Szerinte versenyelőnyben vannak a bevándorlásellenes erők, az unió pedig, ha nem ébred fel a Szovjetunió sorsára fog jutni. A vezércikk abban a lapban jelent meg, ahol korábban a Soros-tervet publikálta.

A cél változatlan

Soros György legújabb írása is azt bizonyítja, hogy személyesen szállt be az európai parlamenti választás kampányába – erről beszélt Hollik István. A kormányszóvivő szerint Soros György célja továbbra is az, hogy rá kényszerítse Európára és a magyar emberekre az akaratát, és Magyarországra is betelepítené a migránsokat.

„Ebből is látszik, hogy Soros György célja változatlan. Továbbra is azt szeretné, ha rá tudja kényszeríteni Európára és a magyar emberekre az akaratát és így Európába és Magyarországra is be akarja telepíteni a bevándorlókat. Erről fog szólni számára az európai parlamenti választás, számunkra meg arról fog szólni, hogy ennek a bevándorláspárti nyomásnak ne engedjünk” – mondta Hollik István.

Soros-lista

Soros György nyíltan meghirdette a bevándorláspárti Soros-listát – jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója az amerikai milliárdos hétfőn megjelent írására reagálva. Az üzletember a Project Syndicate portálon közzétett vezércikkében a migrációellenes erők megerősödésétől tart. Hidvéghi Balázs szerint Soros György a bevándorláspárti erőket összefogásra szólítja fel, ezzel nyíltan nyomást gyakorol az uniós intézményekre.

„Soros György és birodalma közvetlenül érdekelt az európai parlamenti választások befolyásolásában. Ő a bevándorláspárti erőket pénzeli, támogatja és mozgósítja egész Európában és többek között Magyarországon is. Azt akarja, hogy a bevándorláspárt erők foglalják el az európai uniós intézményeket, például az Európai Parlamentet, hogy aztán gyorsított ütemben hajtsák végre a migrációs betelepítéseket, illetve a bevándorlás szervezését és állandósítását és egyben meggyengítsék a nemzetállamokat” – mondta a kommunikációs igazgató.

Nyíltan beszállt a kampányba

Hivatalosan is belépett az európai parlamenti választási kampányba hétfői, Project Syndicate-n megjelent vezércikkével Soros György amerikai üzletember. Írásában hol riogatással, hol érzelmi zsarolással próbálta meg mozgósítani a migrációpártiakat májusra. Politikai ellenfeleivel kevésbé volt gáláns: felvetette rendszabályozásukat, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt pedig ismét erőteljesen támadta – írja az Origo.