2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Hollik István: Régi játék folyik hazánk és az Európai Bizottság között

Hollik István szerint a mai Európai parlamenti vitán látható volt, hogy már kampányidőszak van, és ez nyomta rá a vitára a bélyegét. A bevándorláspárti többségtől az unásig ismert érveket hallgattuk. Hollik István szerint a bevándorláspártiak az elkövetkező 5 hónapon keresztül is a saját elképzeléseit akarják majd átnyomni a jelenlegi parlamenten - mondta el Hollik István kormányszóvivő a Magyarország élőben műsorában.

  • Hollik István: Régi játék folyik hazánk és az Európai Bizottság között

Nincs itt semmi látnivaló– igyekeznek hangsúlyozni, de a valóság mást mutat. A bevándorlás pártiak nem tettek le korábbi, a tagállamok szuverenitását csorbító terveikről. Nem megállítani hanem behozni akarják a migránsokat – mondta a képviselő. Az a felismerés megszületett a bevándorláspártiakban is, hogy az emberek félnek a bevándorlást kísérő folyamatoktól, így ma már nem beszélnek nyíltan arról, hogy ez egy jó dolog– mondta Hollik István. Azt próbálják elhitetni, hogy nincs migrációs nyomás, és ha lenne tudnák menedzselni. Bármikor kitörhetnek azonban olyan konfliktusok, mint amilyen a Szíriai volt, így akár több millió embert indíthat el bármikor Európa irányába. A lényeg, hogy erre adnak-e adekvát választ Európában? 

Az egyes kormányok tekintetében nem nagyon lesznek változások,  ugyanakkor a közvélemény hangulatát jobban fogja kifejezni az összeurópai választás – véli Hollik István. Egész Európa változáson esett át az elmúlt egy-másfél év alatt, de Antonio Tajani szerint a kötelező kvóta elfogadására a jelenlegi Európai Parlament továbbra is készen áll.

A DC Leaks kiszivárogtatott dokumentumai Soros Györgyhöz köthető szervezetek nyomásgyakorlását mutatta ki európai politikai csoportokban. A Nyílt Társadalom Alapítvány részvétele teljesen nyilvánvaló, arra világít rá, hogy egyértelmű a befolyásolási szándék– erősítette meg Hollik István, aki emlékeztetett:

Régi játék megy a Bizottság és hazánk között. Eszerint többnyire Deutch Tamás szokta kikérni, hogy Soros György éppen kivel és hányszor találkozott, hisz rendszeresen szokott találkozni a két fő migránspárti döntéshozóval, Frans Timmermanssal és Jean Claude Junckerrel. A találkozók számát egész pontosan tudjuk, azt azonban, hogy miről volt szó, azt az átláthatóságra oly kényes bizottság nem hajlandó elárulni– számolt be Hollik István.

Manfred Weber legutóbbi nyilatkozatára kitérve megdöbbenéssel vette a Fidesz és a KDNP, hogy a csúcsjelölt - korábbi álláspontján változtatva - úgy véli, hogy az EU forrásoktól meg kell fosztani azokat, akik nem felelnek meg bizonyos „jogállamiság-kritériumoknak” . Az előző ciklus végeredménye a költségvetési támogatások tekintetében nagyon kedvező volt, mi most is ebben vagyunk érdekeltek, de a „demokrácia” ködös gumifogalma kapcsán, melyre hivatkozva nem kézzelfogható vádaskodásokat fogalmaznak meg, felmerül a gyanú, hogy igazából a forrásmegvonásra keresik előre a megfelelő ürügyet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!