2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Hollik István: Méltatlan, amit az Európai Bizottság csinál

  • Hollik István: Méltatlan, amit az Európai Bizottság csinál

Fél év tárgyalás után sikerült annyit elérni, hogy bizonyos határvédelmi költségeket az Európai Bizottság elismert, de a kifizetése a mai napig nem történt meg – mondta a kormányszóvivő a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában. Hollik István ismertette: nemrég arról kaptak levelet, hogy nem hajlandó a testület ezt kifizetni.

„Magyarország nem csupán Magyarországot, hanem az Európai Uniót védte, teljesítve a schengeni szerződésben vállalt kötelezettségeit, és ezért az Európai Unió egy fityinget sem akar nekünk adni. Ugyanakkor, az Európai Bizottság szintén ma Deutsch Tamás kérdésére válaszolt migráns-bankkártyák ügyében, elismerve, hogy ilyenek valóban vannak, és az elmúlt két évben összesen 40 milliárd forintot fordítottak arra, hogy ezen keresztül bevándorlóknak juttassanak forrásokat” – mutatott rá Hollik István.

A kormányszóvivő a műsorban kitért a befogadott venezuelaiak ügyére is. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, alkotmányos kötelessége az államnak, hogy állampolgárairól gondoskodjon. Hollik István kiemelte, szó sincs titkos akcióról, korábban erről Semjén Zsolt és Soltész Miklós is tájékoztatott.

„Venezuelában élő magyar állampolgárok. És a magyar államnak alkotmányos kötelessége segíteni azokon az állampolgárokon, akik veszélyben vannak. Ezeknél az állampolgároknál ez volt a helyzet” – húzta alá a kormányszóvivő.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!