2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Hollik István: Gyűlöletből és uszításból nem lehet építkezni

2020. augusztus 13., csütörtök 17:10

Százezer tüntetővel foglalná el az MTVA Kunigunda úti székházát Hadházy Ákos. A baloldali politikus erről a klubrádiónak adott interjújában beszélt. A Hadházy korábbi pártja az LMP nem határolódik el a kijelentésektől. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy a lukas zokni és parlamenti trágárkodás után nem lehet többet várni Hadházytól.

Hadházy Ákost különleges kapcsolat köti a közmédia Kunigunda utcai épületéhez. A független országgyűlési képviselő elsőként 2018 decemberében ment be a székházba majd pár hónappal később egy hétre költözött be Szél Bernadettel közösen. Most a Klubrádióban arra uszított a független országgyűlési képviselő, hogy a rendfenntartó erőkkel szembe menve foglalják el a székházat.

100 ezer embernek nincsen félni valója egy tüntetésen. Hallottam már ilyet, hogy beléjük fognak lőni. 50 ezer rendőr van az egész országban. Akkor lesz csak változás az országban ezt tessék megérteni, akármilyen lista lesz, akármilyen összefogás, bármi lesz amíg nem lesz 100 ezer ember, aki hajlandó tenni.

Hadházy korábbi pártja az LMP nem határolódik el az agresszív kijelentéstől.

Szerintem, minden állampolgárnak pártszimpátiától függetlenül joga és lehetősége van arra, hogy kinyilvánítsa a véleményét a mindenkori vezetés a kormány vagy adott esetben akár az én tevékenységemmel kapcsolatban

– jelentette ki Csárdi Antal.

A Jobbik országgyűlési képviselői közül többen részt vettek 2018 decemberében a MTVA székházban történt rendbontásban, most a párt országgyűlési képviselője azt mondta, nem tudnák támogatni Hadházy Ákos akcióját.

Lukas zoknin és parlamenti trágárkodáson kívül eddig se mutatott mást Hadházy Ákos

– erről már a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt. Hollik István hozzátette, hogy a törvényes keretek között azt csinálhat Hadházy Ákos, úgy szervez tüntetést, ahogy akar.

HírTV