2020. március 31.,
kedd, Árpád napja

Hollik István: Brüsszelnek tudomása lehetett, hogy terroristákat pénzel

Hír TV

2019. március 29., péntek 11:12, frissítve: péntek 21:00

A kormány választ vár az Európai Bizottságtól arra, tudta e, hogy a név nélküli migránskártyákkal terroristákat is pénzelnek. Hollik István kormányszóvivő szerint Brüsszel most veszélytelennek tartja a kártyákat, korábban viszont még a létezését is tagadták.

„Megfelel a valóságnak, hogy ilyen kártyát kapott.” A Budapesten elfogott Hasszán F. ügyvédje, Kelen László is elismerte, hogy védence is kapott Görögországban név nélküli bankkártyát. A szír férfi feltételezhetően az Iszlám Állam magas rangú vezetője volt és egy család húsz tagjának kivégzésében személyesen is részt vett.

„Az Európai Bizottság ennek ellenére mind a mai napig azt állítja, hogy ezek a név nélküli migránskártyák, nem veszélyesek” – mondta Hollik István. A kormányszóvivő szerint az Európai Bizottság szóvivője még azt is kijelentette, nem is léteznek név nélküli bankkártyák, hiszen azok tulajdonosait ismerik és rendszeresen ellenőrzik. Hollik István szerint ha a bizottság valóban tudja, hogy kiknek biztosítanak migránskártyákat, az fontos kérdéseket vet fel.

„Brüsszel tudott-e arról, hogy egy szír terrorista vezér is kapott migránskártyát, tehát tudomásuk volt-e arról, hogy az Iszlám Állam hóhérát pénzelik. Várjuk Brüsszel válaszát ezekre a fontos kérdésekre. Az európai emberek is szeretnének végre tisztán látni, mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint Európára törő terroristákat is pénzel” – tette hozzá.

Nógrádi György szerint Brüsszelt nem érdekli, hogy kik kaptak név nélküli bankkártyákat, mert a brüsszeli politikát meghatározza, hogy a migránsokat be akarja engedni.

„Olyan határozatokat hozott az elmúlt napokban, hogy az afrikaiaknak biztosítani kell a legális bejutást. Ha ezt egyszer megtesszük, vége van Európának és úgy érzem, hogy Brüsszel érzi, hogy a 24. óránál tart a választások előtt és rengeteg olyan szabályt keresztül akar most vinni, amit pár hónap múlva már lehetetlen lesz” – véli a biztonságpolitikai szakértő.

Az Európai Bizottság a kormányszóvivőnek eljuttatott válaszában leszögezte, nem tudják kik kaptak bankkártyákat, mert azt az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a görög hatóságok bonyolították le.