2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Hollik István: Az Európai Bizottságot zavarja a kormány válasza

Újra reagált az Európai Bizottság a magyar kormány tájékoztató kampányára. A testület szóvivője szerint nem igaz, hogy a migrációt támogató terveik vannak. Hollik István kormányszóvivő azt mondta: az Európai Bizottságot zavarja, hogy lelepleződtek bevándorláspárti tervei. A KDNP-s Szászfalvi László parlamenti felszólalásában hangsúlyozta: Brüsszelben mindent alárendelnének az illegális bevándorlás támogatásának.

  • Hollik István: Az Európai Bizottságot zavarja a kormány válasza

A magyar kormány február 16-án indította el tájékoztató kampányát Brüsszel migrációt ösztönző terveiről. A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság válaszul honlapján közzétett egy dokumentumot Lássuk a tényeket címmel. Ebben azt írták, hogy a magyar kormány állításai valótlanok. A kormány pontokba szedve cáfolta a Bizottság állításait. Erre most ismét reagált a brüsszeli testület.

 

 

„A Bizottság mindig is félreérthetetlen azon véleményét tekintve, hogy a magyar kormány kampánya eltorzítja az igazságot és egy állítólag Európába még több migránst hozó titkos összeesküvés sötét képét próbálja felrajzolni. Erre a kampányra – akár az elnökünket, vagy helyettesét, Frans Timmermanst vagy intézményünk bármelyik másik tagját támadja – arányos erővel válaszolni fogunk és megvédjük a munkánkat a hazugságokkal és csaló szólamokkal szemben” – mondta Margarítisz Szkínasz, az Európai Bizottság szóvivője.

„A magyar kormány válasza zavarja az Európai Bizottságot”

– ezt Hollik István kormányszóvivő jelentette ki, utalva a kabinet válaszára, amit az Európai Bizottságnak küldött a brüsszeli tervekkel kapcsolatban. Hollik István hangsúlyozta, a magyar embereknek joga van tudni a migrációt segítő tervekről, ugyanis Európa jövője a tét.

 

„A kormány tehát nem tett mást, mint összeszedte a brüsszeli bevándorláspárti terveket. Ezt nyolc oldalon bemutattuk és nyilvánosságra hoztuk az erről szóló terveket, javaslatokat, illetve határozatokat. Ahogy láthatták, erre válaszolt az Európai Bizottság mai szóvivője. Ebből a válaszból számunkra egyértelművé vált, hogy a magyar kormány válasza zavarja a Bizottságot, mert nem tettünk mást mint, hogy lelepleztük Brüsszel bevándotláspárti terveit” – fogalmazott a kormányszóvivő.

A parlamentben napirend előtt a kereszténydemokrata Szászfalvi László élesen bírálta a brüsszeli bürokratákat hétfőn, amiért tévedhetetlennek tartják magukat és sértődötten reagálnak a kritikákra. 

„Maga az Európai Bizottság sem cáfolja, hogy több pénzt adnának a migrációt támogató szervezeteknek. Az Európai Parlament január 17-i döntése értelmében összesen mintegy 570 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetnének nekik. Ugyanakkor többféle módon is csökkentenék a bevándorlást ellenző tagországok pénzügyi támogatását” – emelte ki.

 

 

Szászfalvi László hozzátette: a Bizottság magát leplezi le azzal is, hogy bevallottan az unión kívülről befogadott migránsok számához kívánja kötni az európai régiók felzárkóztatására szánt források szétosztását, vagyis mindent alárendelnének az illegális bevándorlás támogatásának.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!