2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Hollik: Hiába ígérte, egy fillért nem adott Brüsszel a határvédelemre

Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató "Soros-szervezeteket" bőkezűen támogatja - a kormányszóvivő szerint.

  • Hollik: Hiába ígérte, egy fillért nem adott Brüsszel a határvédelemre

Hollik István emlékeztetett, a magyar miniszterelnök 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi költségeihez, mivel Magyarország nem csak saját, hanem az Európai Unió külső határait is védi. Hollik István azt mondta: Brüsszel a magyar költségek egyharmadát hagyta jóvá, és ígéretet tett azok kifizetésére, majd később ezt visszavonta, és csak a költségek mintegy tizedét ismerte el, ám azt sem fizette ki.

„Tehát azt láthatjuk, hogy a Brüsszeli bizottság közel két éve húzza az időt, keresi a kifogásokat és egyértelműen látszik, hogy az a célja, hogy ezeket a pénzeket Magyarország számára ne fizesse ki. Teszi mindezt úgy, hogy a brüsszeli bizottság és a brüsszeli politikusok folyamatosan az európai szolidaritásról beszéltek és pontosan mi is az európai szolidaritásra hivatkozva szerettük volna volna elérni azt, hogy a magyar határvédelem költségeinek legalább felét térítse meg Brüsszel. Viszont ezzel ellentétben azt láthatjuk, hogy a migrációt támogató, ösztönző és segítő Soros szervezeteket igen bőkezűen támogatja Brüsszel” – így a kormányszóvivő. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!