2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Hivatalos: a kormány az EU bíróságához fordul a Sargentini-jelentés miatt

A szerdai kormányülésen hivatalosan is döntés született arról, hogy a magyar kormány megtámadja a Sargentini-jelentést az Európai unió Bírósága előtt.

  • Hivatalos: a kormány az EU bíróságához fordul a Sargentini-jelentés miatt

Trócsányi László igazságügyi miniszter megismételte: az Európai Parlamentben nem volt meg a kétharmad a Sargentini-jelentés elfogadásához, és ezt a kormányzati álláspontot foglalják bele a jelentés ellen benyújtott keresetbe is. A dokumentumot még szerdán beadják a bíróságra. A tárcavezető megdöbbentőnek tartja, hogy két nappal a szavazás előtt az Európai Parlament a saját jogi szolgálatával véleményeztette a tartózkodó szavazatok elbírálását, holott az eljárási szabályzat értelmezése az EP alkotmányügyi bizottságának a feladata.

„Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 354. cikk 4-es bekezdéssel, valamint a saját eljárási szabályzattal, a 178. cikk 3-as bekezdéssel egyértelműen rendelkezik arról, hogy a tartózkodó szavazatokat is figyelembe kell venni. Hogyha valaki nem akar szavazni, akkor megteheti, hogy nem nyom meg gombot, vagy kimegy a teremből, de aki szavaz, azt ugyanúgy be kell számítani a leadott szavazatok közé, mert a tartózkodás is egy szavazat, és azt kell mondani, hogy egy nem szavazatnak minősül” – ismételte meg az igazságügyi miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Pedagógusnap alkalmából mindegyikük megérdemli a köszöntést, vagy csak az, aki hivatásként tekint rá?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!