2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Hipp-hopp bedőlt a Simonka köréhez köthető uniós beruházás

Hír TV

2018. július 5., csütörtök 09:54, frissítve: csütörtök 16:57

Simonka György cégei álltak egy bebukott szegedi kalandpark-beruházás mögött – írja a hvg.hu. A fideszes politikushoz a feleségén keresztül köthető a 278 milliós uniós támogatásból megvalósuló projekt kivitelezői köre. A pénzt még 2012-ben nyerték a Szegedi Vadaspark területén kialakított kalandparkra, de egy ideje már bérleti díjat sem fizettek. A több hónapnyi tartozás miatt pedig a cég felszámolását kezdeményezték.

Hartmann Miklós hatodmagával animátorként dolgozott a Szegedi Vadaspark területén épített kalandparkban. Néhány társával karbantartani járnak ki ide, mentik, amit még lehet. Kalandvágyból, mert az építtető Paprikakert Tész Kft. már nem alkalmazza őket.

– Lassacskán pusztul az egész. Mi néha idejövünk, azért egy kicsit karbantartjuk, rendezgetjük a környezetet, de amúgy nem üzemel a kalandpark rendeltetésszerűen.
– Mikor kapott ön utoljára fizetést ezért a munkáért?
– Egy éve kaptam utoljára fizetést, azóta megszüntették a munkaviszonyunkat. Itt heten dolgoztunk, uniós pályázatból készült az egész, és hét animátorra volt szerződése a vállalkozónak, aki építette a kalandparkot – mondta a férfi.

A Paprikakert Tész Kft. 2014-től tavaly novemberig fizette a bérleti díjat, de azóta 4 millió forint tartozást halmozott fel a vállalkozás.

„Tartozás áll fenn a vadasparkkal szemben, és a vadaspark a szükséges jogi lépéseket megtette. Ez azt jelenti, hogy a céget – a jogszabály szerint – felszólítottuk a fizetésre többször. Nem történt semmilyen változás, ugye nincs ügyvezetőjük, ha információink helyesek. Ezután a felszámolást megkezdtük, a törvény szerint, a jogszabályok szerint” – mondta Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

Az egykor a Simonka-birodalmohoz tartozó cégnek ma nincs gazdája, ezért az ügy várhatóan a cégbíróságon folytatódik. Az uniós beruházásból vásárolt eszközök sorsa az eljárás végéig bizonytalan.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!