2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hiller még nem tett le a baloldali együttműködésről

Hír TV

2017. december 12., kedd 12:19, frissítve: kedd 12:33

MSZP–DK–Párbeszéd összefogást vizionál a szocialisták választmányi elnöke – Hiller István szerint a Demokratikus Koalícióval folyamatosan egyeztetnek. A baloldali hármas miniszterelnök-jelöltje a hétvégén kiszivárgott hangfelvételen trágár módon hallható Karácsony Gergely lehetne.

Legkésőbb másfél hónap múlva lehet hivatalos miniszterelnök-jelöltje a szocialistáknak. Hiller István a Hír TV-ben beszélt arról, hogy Karácsony Gergellyel a múlt héten többször is beszélt Molnár Gyula, az MSZP elnöke, és ő is hívta el arra a hétvégi pártrendezvényre, ahol a párbeszédes politikus felajánlotta a közös miniszterelnök-jelöltséget. A szocialisták választmányi elnöke szerint nem csak az MSZP és a törpepárt lenne benne az összefogásban, a Demokratikus Koalícióval is folyamatosan egyeztetnek.

– Valamikor fönn, valamikor lenn, de egyébként a vége eredmény lesz, se időpontot nem akarok mondani, sem azt, hogy hol tartunk.
– Bízik még a közös listában?
– Nagyon szeretném.
– De bízik is benne?
– Nagyobb esélyt adok, hogy a végén ez lesz, mint nem, de van benne hitem, igen.

A szocialista politikus után Karácsony Gergely is az ellenzéki összefogás fontosságát hangsúlyozta a műsorban. „Senki nem akart semmit. Most úgy néz ki, hogy hat ellenzéki párt nekiindul baloldalon a választásnak. Hát ebből akkora bukta lesz, ennek semmi értelme” – mondta a Párbeszéd társelnöke.

Karácsony Gergely szerint ha sikerül is megegyezni, a Jobbikkal akkor sem szabad együttműködni, mert az több szavazót elriasztana. „Ha létrehozzuk ezt az együttműködést, akkor nagyon sok választópolgár fel fog gyülekezni, és meg fog jelenni ez az erő ezeknek a pártoknak a támogatottsága mögött. Ha ezt még kinyitjuk, ezt a kérdést, még ki van nyitva, én is nyitogattam, tehát pontosan tudom, akkor ez az egység felbomlik, szétmegy” – figyelmeztetett.

A Republikon Intézet közben már 57 százalékra méri a Fideszt a pártválasztóknál, akik a népesség 60 százalékát teszik ki. A legerősebb ellenzéki párt továbbra is a Jobbik 13 százalékkal. A közvélemény-kutatás szerint az MSZP 11, az Együtt a Párbeszéddel közösen 2 százalékon áll.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!