2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Hidvéghi Balázs: Megpróbáljuk jobb irányba fordítani az Európai Néppártot

Az Európai Néppárt egyre inkább balra tolódik, és egyre kevésbé vállalja a keresztény konzervatív értékeket - mondta a Fidesz EP-képviselője a Nyolcas című műsorunkban. Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, emiatt belső feszültség alakult ki a pártcsaládban. Elemzők szerint ha a Fidesz a távozás mellett dönt, akkor több közép-európai párt is követné és kilépne a Néppártból. A der Spiegel szerint a pártcsalád nem zárja ki a Fideszt.

  • Hidvéghi Balázs: Megpróbáljuk jobb irányba fordítani az Európai Néppártot

A Fidesz tavaly márciusban döntött úgy egyoldalúan felfüggeszti jogai gyakorlását a Néppártban. A pártcsalád akkor határozta el, hogy a magyar kormánypárt vizsgálatára felállít egy 3 tagú bizottságot.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung kiszivárogtatta a néppárti három bölcs jelentését. Ebből kiderült:

Wolfgang Schüssel egykori osztrák kancellár a Fidesz tagságának visszaállítása mellett kardoskodott, Herman van Rompuy az Európai Tanács korábbi elnöke a párt kizárását javasolta, míg Hans-Gert Pöttering az EP korábbi vezetője a köztes álláspontra helyezkedett. Hiába volt tehát tíz hónapjuk, a bizottság mégsem tudott dönteni.

Eközben a der Spiegel arról számolt be, hogy nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból. A német lap szerint Donald Tusk, az EPP elnöke telefonon tájékoztatta a tagpárti vezetőket, hogy nincs meg a Fidesz tagságának megszüntetéséhez szükséges többség a pártcsaládban. A CDU-főtitkára és a CSU-elnöke ráadásul óva intett attól, hogy a magyar kormánypártot elhamarkodva, véglegesen kizárják az EPP-ből.

Elemzők szerint ha a Fidesz a távozás mellett dönt, akkor több közép-európai párt is követné és kilépne a Néppártból.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!