2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

EP-vita a jogállamiságról, Strasbrourg - élő

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Hidvéghi Balázs: Az Unió jövőjére a szuverén államok együttműködése a megoldás

  • Hidvéghi Balázs: Az Unió jövőjére a szuverén államok együttműködése a megoldás

Szabad nemzetek szabad akaratukon való együttműködése jelentheti az Európai Unió jövőjét - hangzott el a XXI. Század Intézet online konferenciáján.

Hidvéghi Balázs EP-képviselő hangsúlyozta: olyan államok együttműködésére van szükség, akik számára ugyanolyan fontos a hagyomány, a kultúra, a nemzeti érdek, mint Magyarország számára.

Orbán Viktor 2019-ben mondott szavaival kezdte az Európa jövőjéről szóló online konferenciát a XXI. Század Intézet főigazgatója. Schmidt Mária hangsúlyozta: a pandémiás válságban az unió nem tudott megfelelő válaszokat adni a kihívásokra, amelyek egész Európát komoly nehézségek elé állították. Ezért is nagy kérdés, hogy mi lesz a kontinens sorsa a jövőben - tette hozzá.

Európa mozgásban van, amit a koronavírus-járvány csak felgyorsított - erről már a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója beszélt. Békés Márton szerint a világrendszerváltás a kellős közepénél tart, amiben a magyar jobboldal úton van, és szövetségeseket keres. A legfőbb nemzeti érdek pedig a konzervatív haza fennmaradása.

A tagállami szuverenitással szembemenő megoldásokat erőlteti Brüsszel, ráadásul a centralizáció a szabadság korlátozásához vezet - hangsúlyozta az Európai Parlament független képviselője.

Hidvéghi Balázs szerint: az unió jövőjére a szuverén államok együttműködése a megoldás, akik számára ugyanolyan fontos a hagyomány, a kultúra, a nemzeti érdek, mint Magyarország számára.

 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Egymásnak ugrottak a korábbi ellenzéki szövetségesek

Egymásnak ugrottak a korábbi ellenzéki szövetségesek

Ha egy pártnak nincs mondanivalója szűnjön meg, vagy olvadjon be egy másikba! Így kritizálta az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc. Eközben a Jobbik elnöke azt mondja: a kényszer miatt léptek szövetségre a DK-val.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!