2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Hidvéghi Balázs: Az Unió jövőjére a szuverén államok együttműködése a megoldás

2021. április 7., szerda 21:59

Szabad nemzetek szabad akaratukon való együttműködése jelentheti az Európai Unió jövőjét - hangzott el a XXI. Század Intézet online konferenciáján.

Hidvéghi Balázs EP-képviselő hangsúlyozta: olyan államok együttműködésére van szükség, akik számára ugyanolyan fontos a hagyomány, a kultúra, a nemzeti érdek, mint Magyarország számára.

Orbán Viktor 2019-ben mondott szavaival kezdte az Európa jövőjéről szóló online konferenciát a XXI. Század Intézet főigazgatója. Schmidt Mária hangsúlyozta: a pandémiás válságban az unió nem tudott megfelelő válaszokat adni a kihívásokra, amelyek egész Európát komoly nehézségek elé állították. Ezért is nagy kérdés, hogy mi lesz a kontinens sorsa a jövőben - tette hozzá.

Európa mozgásban van, amit a koronavírus-járvány csak felgyorsított - erről már a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója beszélt. Békés Márton szerint a világrendszerváltás a kellős közepénél tart, amiben a magyar jobboldal úton van, és szövetségeseket keres. A legfőbb nemzeti érdek pedig a konzervatív haza fennmaradása.

A tagállami szuverenitással szembemenő megoldásokat erőlteti Brüsszel, ráadásul a centralizáció a szabadság korlátozásához vezet - hangsúlyozta az Európai Parlament független képviselője.

Hidvéghi Balázs szerint: az unió jövőjére a szuverén államok együttműködése a megoldás, akik számára ugyanolyan fontos a hagyomány, a kultúra, a nemzeti érdek, mint Magyarország számára.

 

HírTV