2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Hiába a lejárató kampány, elbukott az ellenzék Győrben

Kiemelt figyelmet kapott a győri polgármester-választás. A botrányok és lejárató videók mellett az ellenzéki politikusok is beszálltak az összefogás jelöltje mellett a kampányba.

  • Hiába a lejárató kampány, elbukott az ellenzék Győrben

 

A botrányos Borkai-képekkel kezdődött a győri botrány. A felvételeken Borkai Zsolt, a város korábbi polgármestere félreérthetetlen helyzetben látható. Az ellenzéki pártok akkor a városvezető távozását követelték, aki ki is lépett a Fideszből, ezután a polgármesterségről is lemondott.

A felvételek az Ördög Ügyvédje blogon jelentek meg. Az oldalt egy saját magát kiábrándult ügyvédnek nevező titokzatos alak működtette, azonban kiderült, hogy talán annyira mégsem rejtélyes az ügyvéd, sokan ugyanis a DK-t és Czeglédy Csabát sejtették az ügy mögött. Azonban mind a párt, mind pedig Czeglédy a mai napig tagadja érintettségét.

A Borkai Zsolt lemondása után megüresedett polgármesteri székért hatan indultak. A kormánypárti, több ciklus óta képviselő kardiológus Dézsi Csaba András ellenfele az ellenzéki összefogás részéről Pollreisz Balázs, a helyi MSZP vezetője volt. Rajtuk kívül még négyen mérették meg magukat, egy-egy jelöltet állított a Mi Hazánk és az Összefogás Győrért Egyesület, valamint volt két független induló is. Az Ördög Ügyvédje azonban ebből a kampányból sem maradt ki.

Egy, a blogon megjelent videó tanúsága szerint néhány kitakart arcú, hátrányos helyzetű ember beszél arról, hogy busszal vitték őket szavazni, és azt is megmondták, hogy a kormánypártok jelöltjére kell voksolniuk. Csakhogy a Fidesz helyi alelnöke már előre jelezte, hogy az ellenzék fenyegetéssel és megtévesztéssel választási csalást készít elő.

Fekete Dávid azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy némi készpénzért mondják azt, hogy őket megfenyegették.

A győri Fidesz a videó miatt feljelentést is tett.

A botrányok mellett az ellenzéki politikusok is beszálltak a kampányba. Az összefogás jelöltjét támogatta Hódmezővásárhely polgármestere és Karácsony Gergely is.

Pollreisz Balázs polgármesterjelölt úr meghívására érkeztem, aki jó barátom és azt gondolom róla hogy egy tisztességes és egy fiatal ember, és azt gondolom hogy Győrben az elmúlt időszak botrányai után egy olyan ember kell amilyen ő, aki új lapot tud nyitni a város történetében - mondta a főpolgármester a Győr-Moson-Sopron megyei székhelyen.

Új lap végül ebben az értelemben nem lett,

a győriek jelentős többsége a kormánypárti jelöltre adta a voksát. 

Hollik István: Új korszak kezdődik Győrben

Dézsi Csaba András megválasztásával új korszak kezdődik Győrben - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István a nagyobbik kormánypárt nevében gratulált Győr új polgármesterének és köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson, és szavazatukkal a kormánypártok jelöltjét és vele Győr fejlődését támogatták. Hollik István kiemelte: ez a választás a Fidesz-KDNP számára nem csupán egy választás volt, hanem becsületbeli ügy is egyben.

MTI/ Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!