2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hiába a kerítés, napi 1500-2000 migránsra számítanak

2015. augusztus 26., szerda 16:25, frissítve: csütörtök 15:39

A kerítés nem oldja meg a menekültkérdést, a migránsok mindenképp átjönnek a határon az Orvosok Határok Nélkül szerb képviselője szerint.

Stefan Moisang a Hír Televíziónak azt mondta: arra számítanak, hogy továbbra is naponta 1500-2000 menekült lépi át a macedón–szerb határt.

„Most a migránsok áramlása visszatért arra a szintre, amit az elmúlt hónapokban tapasztaltunk, naponta 1500-2000-en lépik át a határt. Arra számítunk, hogy ez a szám nem változik a következő hetekben, hónapokban. Az a tapasztalatunk, hogy az Európa déli részén épült falak, mint például a Görögországban és Bulgáriában lévők, nem működnek, nem állítják meg a migrációt. Ez olyan, mintha követ raknánk egy folyóba: az áramlat kikerüli a követ. Persze megnehezítik és megdrágítják az utazást a migránsoknak, de már bebizonyosodott, hogy nem működnek. Jelentős számban látunk olyan tizenéveseket, akik egyedül jönnek. Ez nagy probléma, hiszen ezek a gyerekek sokkal jobban ki vannak szolgáltatva az embercsempészeknek és a zsarolásnak” – mondta Stefan Moisang.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!