2020. február 28.,
péntek, Ákos, Bátor napja

Heves reakciók követték a miniszterelnök beszédét

2019. október 21., hétfő 16:46

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője bírálta Hadházy Ákos akcióját és anarchista fajankónak nevezte a független képviselőt.

Az erőszaktevőkkel nyilván nem fogunk egy csordában evezni. Nyilván ahol elfogynak az érvek, ott jön az erőszak.

Így reagált a Jobbik frakcióvezetője arra, hogy a házelnök megköszönte azoknak az ellenzéki képviselőknek a viselkedését, akik nem vettek részt a miniszterelnök beszédének megzavarásában.

A 2022-es kormányváltáshoz október 13-án kell megvenni a belépőjegyet.

Jakab Péter az önkormányzati választás eredményéből már egy 2022-es kormányváltást vízionált.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszédében az ellenzéki összefogást méltatta.

Ahogy korábban Karácsony Gergely, most Szabó Tímea vádolta meg a kormánypártokat azzal, hogy több százan élnek Borkai Zsolthoz hasonló életmódot.

Az MSZP elnöke szerint az ellenzék hátránnyal indult a választáson.

Az LMP társelnöke azt hangsúlyozta, hogy most minden megválasztott képviselőnek és polgármesternek a törvények betartásával képviselnie kell a polgárokat.

A Fidesz frakcióvezetője leszögezte: az ellenzék kampányából kimaradtak azok az elemek, amelyek rájuk vetnek rossz fényt, mint Budaörs polgármesterének szexvideója, Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvétele, vagy a Kispesti szocialisták botránya. Kocsis Máté Hadházy Ákos miniszterelnöki beszédet megzavaró akciójával kapcsolatban leszögezte: ez egy anarchista húzás volt.

Kocsis Máté visszautasította, hogy a Jobbik frakcióvezetője emlegetett erőszakot emlegetett.

A frakcióvezető Gyurcsány Ferenc felszólalása kapcsán azt mondta a DK elnökének, hogy szálljon le a magas lóról, mert nem fogják elfelejteni a szemkilövetéseket, a lovasrohamot és hogy - mint fogalmazott - Gyurcsány Ferenc minden idők legkorruptabb kormányának volt a feje.

Hír TV