2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Herczegh Anita: A véradással életet menthetünk

A véradással életet lehet menteni - mondta Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége, a Civil Véradás fővédnöke csütörtökön, az országos programsorozat budapesti helyszínén.

  • Herczegh Anita: A véradással életet menthetünk

Egyetemista korom óta adok vért rendszeresen, igyekszem mindig felhívni a figyelmet a véradás fontosságára - közölte Herczeg Anita, aki a nyilatkozat után maga is adott vért.

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese kifejtette: a Civil Véradás 2019-ben indult, "a Covid-járvány sem törte meg a lendületét", tavaly több mint háromezren jelentkeztek, és most az első héten már ezerötszázan.

A programsorozatot a helyi civil közösségek szervezik, sok településen a Magyar Vöröskereszttel közösen - tette hozzá Nagy Sándor. Hangsúlyozta, hogy a téli időszak mindig nehezebb, a legnagyobb kihívást jelenti a vérellátás szempontjából, ezért szervezik a rendezvényt ebben az időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!