2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Hende: Kíméletlenül szembe kell nézni a gyengeségekkel

Ellenőrizni kell a tudást és a felkészültséget, és kíméletlenül szembe kell nézni a gyengeségekkel – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter Várpalotán, az Active Guardian 2013 nemzetközi hadgyakorlat bemutatónapján. A Magyar Honvédség háromhetes országvédelmi hadgyakorlatán a katonák olyan műveleteket hajtottak végre, amelyek nem várt veszélyhelyzetek, vagy az országot ért támadások esetén előfordulhatnak.

A bemutatónapon a katonák első feladata az volt, hogy megvédjék a tábort, amelynek területére egy ellenséges csoport bejutott, és megtámadta az ellenőrző pontot. A háromhetes gyakorlat célja az volt, hogy teszteljék a honvédség műveleti vezetési rendszerét. Hende Csaba úgy fogalmazott, a cél, hogy „ellenőrizzük a tudásunkat, a felkészültségünket, és kíméletlenül nézzünk szembe a gyengeségeinkkel is, korrigáljuk a terveket, a kiképzést, a felkészítést azért, hogy kétszer ugyanazt a hibát ne kövessük el”.

A gyakorlat második helyszínén egy szimulált vasúti tömegszerencsétlenségben illegálisan szállított sugárzó anyag is került a környezetbe. A honvédség a katasztrófavédelemmel, a rendőrséggel, a mentőkkel és segélyszervezetekkel összefogva mutatta be, hogyan kell a kialakult helyzetet kezelni, és biztonságba helyezni a lakosságot.

„Az elmúlt héten több mint 5400 fő vett részt a gyakorlaton, a védelmi igazgatási blokkban minisztériumoktól kezdve megyéken, járásokon át egészen a polgármesterekig. A rendszerváltás óta először próbáltuk meg tesztelni a rendszert” – közölte Tokovicz József dandártábornok.

A vezetőség sikeresnek ítélte a gyakorlatot, amelybe szerb és amerikai katonák, valamint szakértők is bekapcsolódtak. Ez volt a honvédség idei legnagyobb, az egész országra kiterjedő megmozdulása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!