2020. január 19.,
vasárnap, Sára, Márió napja

Helyi cégek segítik a rákos gyermekeket Miskolcon

Hír TV

2018. december 11., kedd 07:44

Kórtermeket újítanak fel és műszerekre is jut a Miskolci kórház gyermekegészségügyi központjában az egyik magyarországi energiaital-gyártó adományából. 30 millió forinttal segítik az intézményt, amelyet a gyermekonkológiai osztály fejlesztésére használnak fel.

Az új ablakok már a folyosón vannak, hamarosan beteszik őket a helyükre. Fokozatosan újítják fel a Miskolci Kórház Gyermek-egészségügyi Központjának kórtermeit. A régi berendezések még használhatóak ugyan, de már eljárt felettük az idő. Az ágyak, szekrények és a gyógyításhoz használt felszerelések cseréjére azonban már nem kell sokat várni. Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy az utóbbi két évben az adományozások száma az egyre inkább nő a kórházon belül – mondta a kórház vezetője.

A Gyermek-egészségügyi Központ a Terra Altrix Alapítvánnyal közösen idén novemberben szervezett jótékonysági estet. A helyi cégek támogatói jegyek megvásárlásával segítették az esemény alkalmával a kórházat. A gála annyira sikeres volt, hogy az egyik közeli vállalat végül harmincmillió forint adományt ajánlott fel a központ részére.

Igazából azon gondolkoztunk el, hogy nem elég nekik, hogy tényleg nap, mint nap nagyon komoly betegségekkel küzdenek, részt vesznek a szülők támogatásában, még olyan mindennapi gondokkal is meg kell küzdeniük, hogy akár egy-egy eszköz hiánya problémát jelent nekik. Azt gondoltuk, hogy ha ezen tudunk és módunkban áll, akkor igenis kötelességünk segíteni.– mondta Tóth Eszter Anna, a Hell Energy Magyarország Kft. PR-igazgatója. Az adományt és a kórház által hozzátett forrást a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály eszközeinek megújítására használják fel.

Elsősorban építészeti felújításokra használjuk majd fel, másodsorban pedig gépműszer vásárlásokra. Azt nagyon fontosnak tartom hozzátenni, hogy a menedzsmentnek van egy olyan törekvése, hogy az adománygyűjtéseket oly módon támogassuk, hogy amekkora összeget az adománygyűjtők összeszednek a különböző társadalmi forrásoktól, cégcsoportoktól, minimum hasonló nagyságrendben a kórház is hozzájáruljon ezekhez a beruházásokhoz– nyilatkozta Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. A Gyermekonkológiai Osztályon gyakran hónapokat is eltöltenek a gyerekek, az orvosi ellátás azonban a felújítások alatt is zavartalanul működik.