2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Hazudott Jakab Péter a verőlegényeiről

Egyértelmű, hogy Jakab Péterék hazudnak – reagált a Magyar Nemzetnek Rubi Gergely, a Jobbik egykori parlamenti képviselője, akit egy múlt heti jobbikos hajdúhadházi utcafórumon bántalmaztak, és akiről a Jobbik-elnök azt írta, „szeret lőfegyverrel mászkálni”. Információnk szerint Lázár Tamás fővárosi Jobbik-elnök emberei lehetnek azok a férfiak, akik a volt képviselőt fojtófogással a földre vitték. Jakab Péter jogi lépéseket ígért, Rubi Gergely szintén.

 

Hazudott Jakab Péter arról, hogy kik voltak azok a személyek, akik egy felvétel tanúsága szerint Hajdúhadházán, a Jobbik-elnök utcafórumán fojtogattak egy járókelőt. A pártelnök korábban azt állította, „szimpatizánsokról” van szó, csütörtöki Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. „A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. A fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat. 

Ezután a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. Köszönöm neki és a rendőrségnek is, hogy utána bent tartották ezt a Fidesz-média szerinti ártatlan, »kutyát sétáltató járókelőt«. A rendbontókkal szemben így kell fellépni. A jogi lépéseket természetesen megtesszük”

 – írta szó szerint a Jobbik-elnök. Mint arról beszámoltunk, a Ripost által közzétett videóban az látható, hogy szeptember 2-án, Jakab Péter hajdúhadházi utcafórumán egy kutyát sétáltató járókelőn fojtófogást alkalmaz a Jakab Péter sofőreként is tevékenykedő férfi, több hasonló kaliberű társával együtt. A sértett feljelentést is tett a rendőrségen. Később kiderült, hogy 

a járókelő Rubi Gergely, aki 2010 és 2014 között a Jobbik hajdú-bihari parlamenti képviselője volt. 

„Hátulról torkon ragadtak”

 – Egyértelmű, hogy Jakab Péterék hazudnak, kínjukban kapálóznak, nem tudnak mit kitalálni, ezért jöttek elő ezzel a fegyverviseléssel 

– reagált a lapnak a Jobbik-elnök szavaira Rubi Gergely. – Kutyát sétáltattam, találkoztam néhány barátommal, akikkel a rendezvénytől ötven-hatvan méterre, a saját magunk állította Trianon-emlékműnél beszélgettünk. Hatan-heten lehettünk. Az egyik „Jakab-csicska” odajött az emlékműhöz, ami egy Trianon kereszt, és leült egy uzsoki lengyel–magyar határkőre. Az egyik barátom felszólította, hogy álljon fel a kőről – mondta Rubi Gergely. Elmondása szerint a férfi „elkezdett flegmázni”, közben jött egy másik férfi, aki elkezdett fenyegetőzni. – Rám lett kihegyezve az egész akció. Tény, hogy a véleménynyilvánítás keretein belül voltak bekiabálások, mindenki elmondhatta a véleményét, volt, aki bekiabálta. Utána már gyülekeztek körülöttünk ezek a testőrök, és amikor nyomatékosan felszólítottuk egyiküket, hogy szálljon le az emlékműről, egyikük megfordult, és elkezdett ütni, lökdösni. Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak. Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen egy póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat. 

Közben kezdtem kékülni, mert nem kaptam levegőt.

 A férfi métereken keresztül rángatott, amit egyébként a rendőrök végignéztek, a segítségemre siető embereket pedig feltartották. A végén, amikor már alig kaptam levegőt, ököllel háromszor orrba vágtam a támadómat, nem tagadom – emlékezett vissza a történtekre az egykori országgyűlési képviselő. Megítélése szerint Jakab azért tagadhatta le utólag a sajtó kamerája előtt saját testőreit, mert 

semmilyen papírjuk, munkaszerződésük nincs.

Lázár Tamás emberei

A felvételen látható négy férfi minden valószínűség szerint a jobbikos elnök biztonsági emberei lehetnek, amit az is igazol, hogy a feljelentést rögzítő rendőrségi jegyzőkönyvben az egyik kísérő magát „Jakab Péter testőrének” titulálta.

A Magyar Nemzet információi szerint a testőrök valójában Lázár Tamás egykori kispesti Jobbik-elnök emberei. 

Az egykori önkormányzati képviselő, Kispest korábbi közbiztonsági tanácsnoka ma is fontos szerepet tölt be a pártban, jelenleg a budapesti pártszervezet elnöki és regionális igazgatói feladatait látja el.

A fővárosi Jobbik Facebook-oldalán közzétett telefonszámon kerestük őt, de amikor a hajdúhadházi incidenst hoztuk szóba, csupán ennyit mondott:

 „Ez egy téves hívás, én egy másik Lázár Tamás vagyok. Keresse a Jobbik sajtóosztályát!” 

A jobbikos politikustól lapunk arra lett volna kíváncsi, felismeri-e azokat a személyeket, akik részt vettek az incidensben, valamint Vona Gábor egykori biztonsági őreként szakmailag helyénvalónak tartja-e az eljárást, ami a Ripost felvételén látható.

„Így kell fellépni”

A Magyar Nemzet megkereste a Jobbik sajtóosztályát is annak ügyében, hogy a fojtófogást alkalmazó testőr kinek az alkalmazásában áll, mennyit költenek Jakab Péter védelmére, illetve az incidens fényében mi lesz a sorsa a férfinak. „Valóban igaz, hogy szeptember 2-án, Hajdúhadházán, a Jobbik utcafórumán megjelent egy hírhedt provokátor, akit sokan arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. Az említett személy zaklatta a fórumon megjelent választópolgárokat, viselkedésével megzavarta a békés rendezvényt, majd megrúgta Jakab Péter egyik munkatársát.

Az esetről mindent elárul, hogy a helyszínen jelenlévő rendőrség nem a rendezvénybiztosítókat, hanem a rendbontót állította elő. Jakab Péternek nincsenek testőrei, a felvételen az látható, hogy a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. A rendbontókkal szemben pedig – meggyőződésünk szerint – így kell fellépni. A fideszes médiában megjelent hamis állításokkal szemben természetesen megtesszük a jogi lépéseket” – tudatták.

Azt is szerettük volna megtudni, hogy a Jobbik szövetségesei, a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP politikai, vagy akár rendezvénybiztosítási szempontból elfogadhatónak tartja-e a Jakab Péter fórumán történteket. Megkeresésünkre azonban egyik párt sem reagált.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a lengyel alkotmánybíróság határozata mellett

Emlékeztetett: Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, Lengyelországot pedig azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. 2021. október 19.

4,4 milliárd euróért vásárolná vissza a Liszt Ferenc repülőteret a kormány

A Világgazdaság információi szerint 4.4 milliárd euróért vásárolná meg a Budapest Airportot a magyar kormány. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!