2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háziasított rénszarvast lőhetett ki Semjén Zsolt

Hír TV

2018. március 11., vasárnap 11:48, frissítve: vasárnap 12:54

„Ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürke marhákra” – fogalmazott egy magyar természetfilmes.

Valójában háziállatot lőtt ki Svédországban Semjén Zsolt, mivel „nincs vad rénszarvas Svédországban, az 150 éve kihalt” – írta a Facebookon Török Zoltán. A jelenleg is Svédországban élő természetfilmes éveken át forgatott Svédországban a rénszarvasokról, úgyhogy ismeri a helyi viszonyokat.

„Bátor miniszterelnök-helyettesünk alighanem háziasított rénekre vadászott, ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürke marhákra” – fogalmazott Török, aki megerősítette, a Magyar Nemzet által megjelentetett fotók kora ősszel készültek. 

Az első betereléskor ugyanis a nagyobb bikákat szelektálják, mert a húsuk nagyon rossz ízű a bőgés után. „A számi közösségek ilyenkor boldogan adnak vadászati engedélyt a rénszarvasaikra. Amik, mondom ismét: háziasított rének” – húzta alá a természetfilmes. Hozzátette, az sem igaz, hogy a helikopterbérlés szükségszerű, mert a vadászok általában quadokkal szokták begyűjteni a zsákmányt a nehéz terepen – ez nyilván jóval olcsóbb a helikopternél.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a miniszterelnök-helyettes 2012 óta jár rendszeresen Svédországba vadászni. A lap úgy tudja: legutóbb ősszel volt ilyen túrán, amelyhez helikoptert is béreltek. Az újság szerint a kirándulások alkalmanként négy–öt millió forintba kerültek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!