2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Havi 5 forint nyugdíj-kiegészítést küldött az Államkincstár

Hír TV

2018. június 30., szombat 17:06, frissítve: szombat 17:55

5 forintos nyugdíj-kiegészítést kapott egy szatymazi férfi, miután a nyugdíjfolyósítónál újraszámolták a járandóságát. Rácz Lászlónak összesen 100 Forintot postáztak ki visszamenőleg. A nyugdíjas férfi először csodálkozott az összegen, ma már viszont csak nevet az értelmetlen tranzakción.

100 forintot hozott a postás Rácz Lászlónak, a Magyar Államkincstár küldte, havi 5 Forintnyi nyugdíj-kiegészítésekből jött össze pénz.  „Amikor megkaptam, a postás hozta, megörültünk neki, mert a családban már a nejem kapott egy ilyen levelet, ilyen okmányirodától vagy kincstártól, és akkor ő 38 ezer Forintot kapott ilyen kiegészítőt. És akkor én is nagy örömmel mondtam, hogy na, én is kapok. Kibontottuk, legyökereztem, hogy 5 forint. És akkor mondtam nekik, hogy egyem meg a drága jó szíveteket, hát inkább ne küldtek volna semmit se” – Rácz László szerint többe került a leves, mint a hús, a papírozás és a postázási költség rávert az ő száz forintjára.

A nyugdíjas folytatja a viccet: azt mondja: ha beteszi a bankba az összeget, 200 év múlva már ki is egészítheti belőle a 70 ezres nyugdíját, amit aktív éveire kap, 40 évnyi hulladékvasazás után.

Farkas András nyugdíjszakértő azt mondja: az államkincstárnál valamilyen apró hibára bukkanhatott a nyugdíjak ellenőrzését végző algoritmus. „Tulajdonképpen, ami a jogszabály szerint jár, azt akkor is ki kell fizetni, hogyha a legapróbb összegről van szó. Hacsak nincs magában a törvényben, de a nyugdíjtörvényben nincs olyan, hogy minimális összeg lenne, ami alatt nem foglalkozunk vele. Tehát ha valakinek 5, vagy 10, vagy 15 forint jár, azt is ki kell adni.”

Rácz László megígérte a nejének, hogy amit kap, nekiadja. Ezt a 100 forintot nem lesz nehéz beosztania – viccelődött a szatymazi nyugdíjas.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!