2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Dömötör Csaba: Hadházy trágár akciója máshol sem maradna következmények nélkül

MTI

2019. november 18., hétfő 12:53, frissítve: hétfő 13:00

Az Országgyűlés hatnapos üléssel folytatta munkáját. Az ülés napirend előtti felszólalásokkal kezdődött, majd a Jobbik új képviselője, Dudás Róbert tette esküjét, aki az Eger polgármesterének választott Mirkóczki Ádám helyét veszi át.

Holnap a képviselők elfogadhatják a tavalyi költségvetés zárszámadását, az Állami Számvevőszék 2018-as beszámolóját, valamint az új szakképzési törvényt.

A napirend előtti felszólalásokat "Aktuális ügyekről" címmel az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan kezdte. Az elhangzottakra a kormány nevében Dömötör Csaba államtitkár reagált. Ami a házszabálymódosítást illetti, a kormány egyetért a kezdeményezéssel: hiszen sem ocsmány, sem trágár beszédnek nincs helye az Országgyűlésben. Látszik, hogy az eddigi szankciók nem gátolták meg az ellenzéket a rendbontásban. Ezért támogatandó a szigorítás - fejtette ki véleményét Dömötör Csaba. Külföldön sok helyen még ennél is szigorúbb szabályok vannak- tette hozzá az államtitkár. Hadházy Ákos trágár akciója más parlamentekben sem maradna következmények nélkül. 

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének megnyilvánulására a kormány részéről Dr. Orbán Balázs reflektált.  

Hadházy Csaba tette nem véleménynyilvánítás volt, hanem rendbontás. Az Országgyűlés normális működésének ellehetetlenítése! Az ellenzék igyekezett aláásni a Parlament működését - mondta el az államtitkár.

"Mennyire hiteles a kormány politikája" címmel a Jobbik részéről Dr. Lukács László György szólalt fel. Az egészségügy jelenlegi állapotáról mondta el véleményét. 

Az egészségügyben történt változásokról, a kormány által vállalt és eddig teljesített feladatairól Rétvári Bence beszélt. 770 milliárd forinttal fogunk többet költeni az egészségügyre jövőre, mint amit 2010-ben az ellenzék által benyújtott költségvetés tartalmazott - árulta el a politikus.

 

 

MTI