2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Hatalmi harcok a Jobbikban

Hír TV

2020. január 10., péntek 18:08

Nem fenyegeti összeomlás a Jobbikot - jelentette ki Varga-Damm Andrea arra reagálva, hogy az eddigi pártigazgató, Szabó Gábor lemondott posztjáról. A párt alelnöke viszont a kialakult helyzetet még kommentálni sem kívánta a Hír TV-nek. A Mi Hazánk Mozgalom szerint a Jobbik 2022-re el fog tűnni.

 

„Ahol én ott vagyok az nem omolhat össze, tehát ez egy alapvetés” – így reagált Varga-Damm Andrea a Jobbik országgyűlési képviselője azokra a hírekre miszerint totális összeomlás zajlik a Jobbikban. Az Origo is beszámolt róla, hogy a párt egyik legfontosabb emberének számító, Szabó Gábor 16 év után lemond pártigazgatói posztjáról. Varga-Damm Andrea tagadta, hogy erre azért kerülhet sor, mert Szabó nem támogatja, hogy a Jobbik együttműködjön Gyurcsány Ferenc pártjával.

Szabó Gábor utódja várhatóan a jelenlegi Jobbik elnök Sneider Tamás lesz, de egyes információk szerint Varga-Damm Andrea szintén pályázik a posztra. Ezt a jobbikos politikus Híradónknak határozottan cáfolta, viszont bejelentette, hogy Szabó Gáborral szemben elindul a Jobbik választmányi-elnöki székéért.

A Jobbik alelnöke nem kívánta kommentálni a párton belül kialakult helyzetet, a Mi Hazánk Mozgalom pedig úgy gondolja, hogy a Jobbik agóniáját látjuk.

A Jobbik január 25-én tartja tisztújító kongresszusát, az elnöki posztért Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető már bejelentette indulását.

Hír TV