2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Hatalmas plüsslibával várta a Jobbik Bajnai Gordont

Bajnai Gordon szerint a szocialistáknak nincs okuk megsértődni azon, hogy évértékelő beszédében azt mondta róluk, az MSZP-nek nincs elég szakértelme a kormányzáshoz. A volt miniszterelnök pénteken Szegeden kampányolt, ahol kettészakította az önkormányzat eddigi baloldalát: néhány képviselő ezután a Haza és Haladás nevében dolgozik majd tovább a közgyűlésben.

Több tucat tüntető várta Szegeden a volt miniszterelnököt. Egy hatalmas plüsslibát is hoztak magukkal. A jobbikosok ezzel a hajdúbétes időszakára akarták emlékeztetni Bajnai Gordont, akinek szerintük nincs helye a politikai életben.

Bajnai Gordon sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az általa vezetett Haza és Haladás Egyesület olyan, helyi politikában jártas szervezetekkel kíván együttműködni, amelyek már bizonyítottak a szegedi közéletben.

„Ezért kötünk partneri egyezséget, azért, hogy a remény koalíciója helyben is megépülhessen, hogy a remény eljusson Magyarország minden szegletébe” – mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: – Magyarország polgárai faluban és nagyvárosban egyaránt érezhessék, hogy rajtuk múlik, hogy tudnak-e fordítani a sorsukon 2014-ben, hogy elhiggyék, hogy igenis létezik egy más világ, egy jobb világ, mint ami most Magyarországon erőszakosan épül” – fogalmazott a Haza és Haladás Egyesület elnöke.

A volt SZDSZ-es alpolgármester szerint az eddig az MSZP-t támogató Szabad Város Egyesület és a Bajnai-féle Haza és Haladás Egyesület közti megállapodás nem osztja meg a szegedi baloldali szavazókat.

„Az elmúlt években mindig jól együtt tudtunk működni a szocialista párttal. Ebben én új problémát nem látok, ha úgy tetszik, hiszen jelenleg is önálló frakciója van a Szabad Város Egyesületnek a városházán – fogalmazott Nagy Sándor. – Az én tapasztalatom az, hogy ez a napi politika szintjén, de akár városstratégiai kérdésekben sem jelent semmilyen problémát. Nyilván azt gondoljuk, hogy mi nem feltétlenül ugyanazokat a szavazókat tudjuk megszólítani, mint a szocialista párt, és ezzel egyfajta többletet tudunk hozni ehhez a városi munkához” – tette hozzá az egyesület elnöke.

Bajnai Gordon megismételte, hogy szerinte a szocialisták képtelenek egyedül megnyerni a választásokat. Cáfolta ugyanakkor azokat a pletykákat, hogy Szegeden indulna majd képviselőjelöltként a 2014-es választáson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!