2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Hat évet kaptak első fokon a 21 évvel ezelőtti gyilkosság miatt

Hír TV

2018. február 28., szerda 22:47, frissítve: szerda 22:55

Első fokon 6 év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék a 21 évvel ezelőtti tápióbicskei bérgyilkosság felbujtóit. A nagytarcsai vállalkozó meggyilkolását barátnője és annak gyerekkori barátja tervelhette ki. A férfit megfojtották, és gödrébe betonozták. A halálbrigád ítélete nem jogerős, tárgyalásuk másodfokon folytatódik.

Felbujtóként, azaz a gyilkosság megrendelőjeként ítélte el a két vádlottat Fővárosi Törvényszék. A vád szerint P. Gabriella 1997-ben gyermekkori barátját kérte meg, hogy segítsen végezni az élettársával. A férfi bérgyilkosokat fogadott, akik 1 millió forintot, az áldozat autóját és arany ékszereit kértek az emberölésért. A vállalkozót a saját lakásán keresték fel, a bérgyilkosoknak a nő nyitott ajtót. Gabriella élettársát elkábították, majd Tápióbicskére vitték, ahol különös kegyetlenséggel végeztek vele.

„M. Csaba a S. Imre, tápióbicskei út 70 szám alatt lévő házánál, kézzel, vagy valami közelebbről meg nem határozható eszközzel megfojtotta S. Lászlót, nyakát erősen leszorította, amelynek következtében a pajzsporci nyúlvány és a nyelvcsonti nagy szalag törése miatt bekövetkezett a halál. S. Imre korábban kiásott egy emésztőgödröt, ebben helyezte el S. László sértett holttestét, amelyet másnap közösen bebetonoztak” – mondta Kalina József, a Fővárosi Törvényszék bírója.

A gyilkosság miatt egy férfit életfogytiglanra, két társát pedig 10-10 évre ítélte még 2006-ban a Fővárosi Bíróság. Akkor nem tudták kideríteni, hogy ki lehetett a felbujtó. Azonban a szabadulása után az egyik férfi a két vádlottra terelte a gyanút. A nő apja lányát ártatlannak tartja.

„Szerintem a lányom biztosan ártatlan, ő nem követte el ezt a felbujtást, ennek ellenére, felkerestek minket, egy alkalommal a régi ügynek a hozzátartozói, és megpróbáltak megzsarolni azzal, hogyha fizetünk nekik, és leülünk tárgyalni velük, akkor ők másképp fogják beállítani az egész ügyet” – mondta az apa.

A vádlott ügyvédje szerint nincs elegendő bizonyíték arra, hogy megalapozott legyen az ítélet. „Bűnösséget, csak kétséget kizáró bizonyítékokra lehet alapozni. A perbeszédben is erre alapoztunk, és én arra számítok, hogy az így benyújtott fellebbezés eredményeképpen másodfokon megváltoztatják ezt az ítéletet, és a vádlottat fel fogják menteni, mert nem követett el olyan súlyos cselekményt, hogy bérgyilkosságra adott volna megbízást bárkinek is. Nem is volt oka, se indoka. Tehát ez egy téves ítélet” – mondta Magyar György.

Az ügyész és a védelem is fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy másodfokon folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!