2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Több büntetést kaphatnak az autósok Budapesten

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetője. A Hír Televízió birtokába került felvételen Handl Tamás azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el alkalmazottaitól. Szerinte az nem teljesítmény, ha a közteresek csak 3 kerékbilincset raktak fel egy nap az autókra. Gyurcsány Ferenc egykori testőre azt is megjegyzi: a plusz bevételből a Főpolgármesteri Hivatal is kap.

  • Több büntetést kaphatnak az autósok Budapesten

Kerékbilincs egy fővárosi gépkocsin. A jövőben egyre több ilyenre számíthatnak az autósok. A Hír TV birtokába került hangfelvételen ugyanis a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság új vezetője állománygyűlésükön arról beszél, hogy az eddig gyakorlattal szemben jóval nagyobb mértékben, akár kétszer, háromszor gyakrabban kell büntetni szabálytalanul parkoló autósokat.

Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat. Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok

- mondta Handl Tamás, aki korábban Gyurcsány Ferenc személyes testőre volt a felvételen azt is kifejti, hogy próbáljanak minden nap folyamatosan intézkedni és szankcionálni. A FÖRI első embere még azt is részletezi, hogy milyen eszközöket tart célravezetőnek.

"Ha nem ér semmit a figyelmeztetés, akkor viszont szankcionáljunk! Van bírságunk, van kerékbilincsünk, van elszállító autónk, van egy csomó repertoárunk, amit használunk."

A DK-hoz közeli vezető arról is beszél, hogy elégedetlen, ha nem jön be naponta elég bírság, valamint megemlíti, hogy a befolyó pluszpénzből a főváros is kap.

Főpolgármesteri hivatal is kap belőle vastagon. Ezért olyan hozzáállás, amit szerintem a munkánk alapján kéne végeznünk. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenkit meg kell bírságolni. De azt, hogy egy 24 óra alatt három kerékbilincset rakunk fel Budapesten és mellérakunk két feljelentést, vagy közigbírságot, bocsánat, közigbírságot, az nálam kimeríti a nem kurva sokat dolgozunk című műszakot

- fogalmazott Handl.

A hangfelvételen elhangzottakat támasztja alá, hogy Budapest költségvetési tervezete szerint idén több pénzre számít a bírságokból a főváros balliberális vezetése. A javaslat a kerékbilincselések ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.

Egyetért az autósok megsarcolásával a Főpolgármesteri Hivatal

A Főpolgármesteri Hivatal támogatja a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság új vezetésének törekvéseit, azt, hogy a szervezet minden törvényes eszközzel éljen a közterületi rend megteremtéséért - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

 A Főpolgármesteri Hivatal azt is közölte: a HírTV-ben megjelent hangfelvétel miatt" belső vizsgálat indul a cégnél.

Alig egy hét maradt a kgfb-díjak befizetésére

Négyszáz ingyenes belvárosi parkolóhely szűnik meg Szegeden

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!