2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Háromezer milliárd forint extra támogatást javasol a kormány a fővárosnak

A kormány a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén azt javasolja, hogy a következő években az állami költségvetésből és uniós forrásokból háromezer milliárd forint extra támogatást kapjon Budapest a fejlesztésekre - mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a közmédiának a tanács ülése előtt.

  • Háromezer milliárd forint extra támogatást javasol a kormány a fővárosnak

Fürjes Balázs hangsúlyozta: sikeres Budapest nélkül nincs sikeres Magyarország, a kormány a városvezetéssel együtt a főváros sikerében érdekelt.

Ezért a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésére a kormány ötpontos javaslattal érkezik - tudatta.

Azt mondta: a háromezer milliárdos extra forrást elsősorban a fővárosi egészségügy, kórházak, rendelők felújítására, új kórházak építésére, az eszközpark korszerűsítésére fordítanák, valamint a budapesti egyetemeket, a fővárosi oktatást bővítenék és fejlesztenék, emellett javítanák a fővárosi közlekedést és új parkok létrehozásával "zöldítenék" Budapestet.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: bíznak abban, hogy megkapják Karácsony Gergely főpolgármester támogatását a kormányzati programokhoz és ahhoz a szándékhoz, hogy a kormány állami költségvetési és uniós forrásokból több ezer milliárd forintot fordítson Budapest fejlesztésére a következő években is.

Az államtitkár a konkrét fejlesztéseket firtató kérdésre elmondta: Tarlós István korábbi főpolgármesterrel közösen az elmúlt tíz évben befejezték a 4-es metrót, felújították a 2-es metrót és most folyik a 3-as metró felújítása, ehhez a kormány biztosítja a forrásokat.

Megújult a budapesti villamospark, kiépült a fonódó hálózat - mondta.

Hozzátette: "a HÉV-ek vannak mostoha helyzetben", hozzá kell látni a felújításukhoz, a hálózat bővítéséhez.

Fejleszteni kel az elővárosi vasutat, hogy minél kevesebben jöjjenek autóval a város központjába - közölte Fürjes Balázs.

Az államtitkár szólt arról is, hogy 39 helyszínen 2500 nagypályás focipályaméretben valósítanak meg zöldterület-fejlesztést, hoznak létre új parkokat, parkerdőket Budapesten - természetesen csak akkor, ha a városvezetés támogatja a kormányzati Zöld Budapest Programot, erről is tárgyalnak ma.

 

KAPCSOLÓDÓ:

Ötpontos javaslatcsomaggal készül a kormány a fővárossal való egyeztetésre

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!