2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Három út közül választhat Bajnai?

Három lehetőséget kínálhat az Együtt–PM szövetségnek az MSZP.

A Népszabadság úgy tudja: az első verzió szerint Bajnaiék 35 választókörzetben állíthatnának saját jelöltet – közös országos listával és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségével.

A második verzió szerint ha Bajnait neveznék meg kormányfőjelöltnek, akkor az Együtt–PM 27 körzetnél kevesebbet kapna. Külön listás egyéni indulás esetén pedig 27 választókörzetben állíthatna saját jelöltet Bajnaiék szövetsége.

A javaslatokról ma délután tárgyal az MSZP országos elnöksége. Mint arról korábban beszámoltunk, addig a párt hírzárlatot rendelt el. Szanyi Tibor elnökségi tag az ülés előtt nyilatkozott a HÍR TV-nek. Szavai alapján a szocialista párt ragaszkodik a jelölt-kiválasztásnál a Mesterházy Attila által javasolt előválasztáshoz.

– A politikai változásokat azt a szavazók állítják elő, jó? Tehát ebben a politikusoknak van szerepe persze, de azért a választóknak van az elsődleges szerepe, én kezdettől fogva, tízen valahány éve azt mondom, hogy nekünk a legfőbb szövetségesünk a választópolgár. Aki a választópolgároknak az akaratát legjobban tudják képviselni azok meg a választópolitikusok, ennyi – fogalmazott Szanyi Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!