2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Hárít az ellenzék a Lackner-ügyben

Hír TV

2019. november 17., vasárnap 07:45

Továbbra is hárít az ellenzék Lackner Csaba ügyében. A korrupciós botrányba keveredett kispesti volt szocialista politikust az átláthatóságért küzdő ellenzéki pártok megszavazták a helyi szociális és lakásügyi bizottság élére, de arra kitérő választ adtak, hogy miért. Lacknerről pénteken hozott újabb hangfelvételeket nyilvánosságra a Magyar Nemzet, amelyben a kispesti önkormányzat egyik alkalmazottját keveri korrupció gyanúba. Az MSZP szerint nekik ezzel már nincs dolguk, mert kizárták Lacknert.

Újabb hangfelvételeket hozott nyilvánosságra pénteken Lackner Csabáról a Magyar Nemzet, amelyen újabb korrupciógyanús ügyletről beszél. Lackner azt mondta: öt millió forintot adott kölcsön az önkormányzat építéshatósági és városfejlesztési irodavezetőjének, amit Guzmics Zsombor egy építési engedélyből akart rendezni.

Lackner politikai ambícióiról is beszél: azt állítja, megbeszélte a kerület vezetőjével, hogy ő nem akar alpolgármester lenni, neki bőven elég a szociális és lakásügyi bizottság alelnöki pozíciója.

A szocialisták kezdetben médiakapmánynak tartották a hangfelvételeket, majd nem ismerték fel azokon Lacknert, ennek ellenére később mégis kizárták a pártból. Most ismét médiakampányról beszélnek.

"Zéró tolerancia van a korrupciós ügyekkel kapcsolatban, Lackner Csabát kizártuk a Magyar Szocialista Pártból és ugyanez vonatkozik az ellenzéki egység megbontására törekvő bármely olyan politikustársunkra, akik ezzel szembe mennek, ott is a legteljesebb szigorral lépünk fel. Nagyon bízom benne, hogy tisztázni fogják a feladatköröket, és semmi olyan ügy nem árnyékolja be az ellenzéki munkát, amelyben igyekszik a propagandamédia ügyek mentén beárnyékolni."

- mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Lackner egyébként a hangfelvételen nemtetszésének is hangot ad: egy helyen arról panaszkodik, hogy kihagyták egy üzletből.

Hír TV