2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Harangozó: Nevetséges az Elios-nyomozás

Hír TV

2018. július 31., kedd 10:04, frissítve: kedd 10:05

Nevetségesnek tartja az Elios-ügyben folyó nyomozást Harangozó Tamás.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese a Hír TV Reggeli Járat című műsorában azt mondta, hogy a miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt is érintő ügy minden bizonyítéka rendelkezésre áll, még sincs semmilyen előrelépés.

Az ellenzéki politikus kérdésére korábban a belügyminiszter írta le, hogy a rendőrök iratokat foglaltak el az Elios-ügyben. Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala 35 olyan közvilágítási tendert vizsgált, amelyekben a miniszterelnök vejének akkori cége, az Elios Zrt. nyert. A pályázatok több mint felénél szabálytalanságokat tártak fel. A magyar hatóságokhoz fordultak, akik költségvetési csalás miatt indítottak nyomozást az ügyben.

Nevetségesnek tartom a válaszát Pintér Sándornak, mert több, mint fél éve folyik a nyomozás egy olyan ügyben, ahol az egész ország nyilvánossága előtt, gyakorlatilag az úgynevezett előnyomozás, vagy az egész ügy felderítése nevekkel, kapcsolatokkal, eseményekkel, dátumokkal, okiratokkal oda lett adva a rendőrségnek, illetve az ügyészégnek. Most fél év után ott tartunk, hogy ebből a válaszból, amit feltettem a belügyminiszternek, mert a legfőbb ügyész nem volt hajlandó válaszolni, abból az derül ki, hogy fél év után se gyanúsított, se kihallgatás, se tanúkihallgatás. Ha a rendőrség így működne, akkor hol tartana az ország - vélekedett a szocialista frakcióvezető.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!