2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

Hangosan motorozott ezért hasba szúrta a szomszédja

2021. június 18., péntek 10:18

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki hasba szúrta szomszédját, mert zavarta a motorjának zaja.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett Nagykőrös egyik külső részén laktak, egy utcában. Közöttük korábban összetűzés nem volt, ugyanakkor a sértett gyakran motorozott a környéken és az elkövetőt zavarta a jármű hangja. 2020 szeptemberének végén az elkövető otthonában fogyasztott szeszes italt, amikor meghallotta, hogy a sértett éppen hazaérkezik a motorjával.

Ekkor felült a saját elektromos kerékpárjára, azzal a sértett ingatlanjához hajtott és annak kapujában futottak össze. Ekkor az elkövető kiabálva szólította fel a sértettet, hogy hagyja abba a motorozást, mert zavarja őt. A sértett közölte, hogy nem laknak egymás közvetlen közelében és egyébként is a lakatlan részek felé szokott motorozni. Ezt a magyarázatot az elkövető nem fogadta el. Sőt, ekkor elővett a zsebéből egy zsebkést, azt kinyitotta, majd „leszúrlak” felkiáltással a sértett felé szúrt. Ekkor ért a helyszínre két nő, akik elkergették az ittas elkövetőt onnan, aki az elektromos járművével távozott.

A sértettet kórházba szállították és megműtötték, mivel a szúrás felszakította a gyomorfalát is, így életveszélyes állapotba került. A Pest Megyei Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

 

HírTV