2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Müller Cecília: Elrendelem a tömeges oltást

Hír TV

2021. április 23., péntek 11:10

 

 

Ezért olthatóak csak Pfizerrel a 16-18 évesek

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a 16-18 év közöttiek azért csak Pfizerrel olthatóak, mert a vakcina irata szerint csak nekik szabad ilyet beadni. A fejlesztések természetesen abba az irányba mennek, hogy a gyermekek számára is legyen más vakcina. 

Müller Cecília is köszönetet mondott a rendőröknek

Köszönetet mondott Müller Cecília a rendőrök munkájának. Holnap tartják a rendőrség napját - emlékeztetett. A rendőrök munkája kettős: a szolgálat és a védelem. A mögöttünk hagyott egy év a rendőrséget is nagy kihívás elé állította, mivel rengeteg területet ellenőrizniük kell - tette hozzá. Müller Cecília szerint a rendőrség a bástya.  

 Müller Cecília: Mindenki tartsa be a szabályokat!

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy az egyéni felelősség nagyon fontos most az újraindítás idején. Az országos tisztifőorvos kérte, hogy mindenki figyeljen egymásra, ez a nyitás az átoltottságnak köszönhető, mert a vírus jelen van. Mindenki tartsa be a szabályokat!Az átoltottság növekedésével a fogékony szervezetek száma csökkeni fog, ez vezet ki minket a járványból. 

Betegen senki ne foglaljon időpontot!

Aki aktívan beteg, az ne foglaljon időpontot! - mondta Müller Cecília. 

A várandósok számára ezzel nem lehet oltani

Müller Cecília szólt arról is, hogy a Sinopharm vakcinát nem vehetik fel a várandósok, így ők ne foglaljanak időpontot. 

600 ezer Sinopharm érkezik

Sokféle típusú oltóanyag áll rendelkezésre, de most 600 ezer Sinopharm-vakcina érkezik - ismertette Müller Cecília. Ez a vakcina nagyon sok antigént tartalmaz. 

 Az egyetlen megoldás a védőoltás felvétele

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a védettek számát tovább kell növelni, miközben minden védelmi intézkedést be kell tartani. Továbbra is maga az áldozatok száma, a brit mutáns rendkívül súlyosan betegíti meg a szervezetet.Az egyetlen megoldás a védőoltás felvétele. 

 Még nincs vége a járványnak

Tovább kell növelni a 35 százalékos átoltottsági arányt, ami az egyik legjobb Európában - mondta Müller Cecília. A járványnak nincsen vége, a védőoltásokkal a lakosságot tesszük védetté. 

Müller Cecília: Elrendelem a tömeges oltást

Müller Cecília elmondta, hogy egyet léptek a járvány kezelésében, mivel folytatódik az óvatos nyitás. Elrendelem a tömeges oltást -jelentette be az országos tisztifőorvos. A még oltásra várakozók most hamarosan hozzájutnak a megfelelő mennyiségű vakcinához. 

Ennyien szegték meg a szabályokat

681 ember nem viselt maszkot - mondta Kiss Róbert. 666 ember a közterületen nem viselt maszkot. 246 ember szegte meg csütörtökön a kijárási tilalmat. 

Itt vannak az új szabályok

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte, hogy mivel a védőoltások száma meghaladta a 3,5 milliós számot, így új rendelkezések lépnek hatályba szombattól. A teraszok, kerthelységek reggel 5-től este fél tízig lehetnek nyitva. A vendégeknek nem kell a teraszon maszkot viselnie, míg a vendéglátóüzletek alkalmazottainak igen. 

 Hír TV