2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Müller Cecília: Elrendelem a tömeges oltást

  • Müller Cecília: Elrendelem a tömeges oltást

 

 

Ezért olthatóak csak Pfizerrel a 16-18 évesek

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a 16-18 év közöttiek azért csak Pfizerrel olthatóak, mert a vakcina irata szerint csak nekik szabad ilyet beadni. A fejlesztések természetesen abba az irányba mennek, hogy a gyermekek számára is legyen más vakcina. 

Müller Cecília is köszönetet mondott a rendőröknek

Köszönetet mondott Müller Cecília a rendőrök munkájának. Holnap tartják a rendőrség napját - emlékeztetett. A rendőrök munkája kettős: a szolgálat és a védelem. A mögöttünk hagyott egy év a rendőrséget is nagy kihívás elé állította, mivel rengeteg területet ellenőrizniük kell - tette hozzá. Müller Cecília szerint a rendőrség a bástya.  

 Müller Cecília: Mindenki tartsa be a szabályokat!

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy az egyéni felelősség nagyon fontos most az újraindítás idején. Az országos tisztifőorvos kérte, hogy mindenki figyeljen egymásra, ez a nyitás az átoltottságnak köszönhető, mert a vírus jelen van. Mindenki tartsa be a szabályokat!Az átoltottság növekedésével a fogékony szervezetek száma csökkeni fog, ez vezet ki minket a járványból. 

Betegen senki ne foglaljon időpontot!

Aki aktívan beteg, az ne foglaljon időpontot! - mondta Müller Cecília. 

A várandósok számára ezzel nem lehet oltani

Müller Cecília szólt arról is, hogy a Sinopharm vakcinát nem vehetik fel a várandósok, így ők ne foglaljanak időpontot. 

600 ezer Sinopharm érkezik

Sokféle típusú oltóanyag áll rendelkezésre, de most 600 ezer Sinopharm-vakcina érkezik - ismertette Müller Cecília. Ez a vakcina nagyon sok antigént tartalmaz. 

 Az egyetlen megoldás a védőoltás felvétele

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a védettek számát tovább kell növelni, miközben minden védelmi intézkedést be kell tartani. Továbbra is maga az áldozatok száma, a brit mutáns rendkívül súlyosan betegíti meg a szervezetet.Az egyetlen megoldás a védőoltás felvétele. 

 Még nincs vége a járványnak

Tovább kell növelni a 35 százalékos átoltottsági arányt, ami az egyik legjobb Európában - mondta Müller Cecília. A járványnak nincsen vége, a védőoltásokkal a lakosságot tesszük védetté. 

Müller Cecília: Elrendelem a tömeges oltást

Müller Cecília elmondta, hogy egyet léptek a járvány kezelésében, mivel folytatódik az óvatos nyitás. Elrendelem a tömeges oltást -jelentette be az országos tisztifőorvos. A még oltásra várakozók most hamarosan hozzájutnak a megfelelő mennyiségű vakcinához. 

Ennyien szegték meg a szabályokat

681 ember nem viselt maszkot - mondta Kiss Róbert. 666 ember a közterületen nem viselt maszkot. 246 ember szegte meg csütörtökön a kijárási tilalmat. 

Itt vannak az új szabályok

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte, hogy mivel a védőoltások száma meghaladta a 3,5 milliós számot, így új rendelkezések lépnek hatályba szombattól. A teraszok, kerthelységek reggel 5-től este fél tízig lehetnek nyitva. A vendégeknek nem kell a teraszon maszkot viselnie, míg a vendéglátóüzletek alkalmazottainak igen. 

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Az autója elé állt, kukákat borogatott az autó elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját és bezárta egy szobába - ilyen részleteket mesélt volt férjéről Varga Judit Hajdú Péternek. A Frizbi különkiadása szerda este került fel a youtuba-ra, csütörtök este 21 órától pedig a HírTV nézői is megtekinthetik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!