2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Hallgatnak az ellenzéki pártok a győri videóval kapcsolatban

MTI

2020. január 16., csütörtök 18:25

Hallgatnak az ellenzéki pártok a héten nyilvánosságra került győri lejárató videóról. Az Ördög ügyvédje blogon közzétett felvételen többen arról beszélnek, hogy munkáltatójuk megmondta nekik: a Fideszre kell szavazni az önkormányzati választáson. A szocialisták sok sikert kívántak a Fidesznek, a DK viszont kijelentette, hogy nekik nincs közük a videóhoz. A győri Fidesz a felvételek miatt feljelentést tesz, mert szerintük bűncselekményt követtek el azok, akik le akarják járatni a kormánypártok jelöltjét.

A felvételeken több kitakart arcú hátrányos helyzetű ember beszél arról, hogy busszal vitték őket szavazni. Munkáltatójuk, egy Viktória nevű nő pedig azt is megmondta nekik, hogy a Fidesz jelöltjére kell voksolniuk.

A Fidesz már szombaton jelezte, hogy az ellenzék egy manipulált, hazug videóval fog beavatkozni a győri időközi választásokba. A párt helyi alelnöke, aki egyben a város alpolgármestere is, azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, némi készpénzért mondják azt, hogy őket megfenyegették.

A DK csak annyit fűzött hozzá, hogy nekik semmi közük sincs a videóhoz. A szocialisták konkrét válasz helyett inkább sok sikert kívántak a Fidesznek. 

A szocialisták közül korábban többen belebuktak az elhíresült 2013-as bajai videó botrányba. A videót a hvg.hu hozta nyilvánosságra 7 évvel ezelőtt, bizonyítékként, hogy a Fidesz szavazatokat vásárolt a bajai időközi önkormányzati választáson. A felvételen 200 ezer forintot és tűzifát ígértek a romáknak, ha Kovács Csabára, a Fideszes jelöltre adják le a voksukat. Az MSZP választási csalásról beszélt, a videóról azonban a rendőrség megállapította, hogy hamis, a szálak pedig a szocialistákhoz vezettek.

Hír TV

x
Rendkívüli hír