2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

„Hallgass el, mert beb*lak a kiságyba, a k*va anyádat” + Videó

Idegesítette a gyereksírás – ezért verte és harapta meg többször másfél hónapos csecsemőjét. Ezt vallotta a bíróságon a gyermek apja, akit élettársával együtt életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak. A vádirat szerint a gyermeket ököllel ütötték, és volt, hogy beledobták a kiságyba. Az ügy tárgyalása ma kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken.

A férfi egyik kihallgatásán mutatta meg a rendőröknek, hogyan harapdálta össze és ütötte az akkor másfél hónapos csecsemőt. A videofelvételt most a bíróságon is bemutatták. Sz. Gábort és élettársát, P. Vivient még tavaly novemberben egy fővárosi kórház ügyeletes orvosa jelentette fel a gyermek sérülései láttán. A tárgyaláson az ügyész percekig sorolta a látleletet.

„A hasán harapott sérülések voltak, a bal sípcsontja eltört, valamint a fejbőre alatt vérömleny jött lére, továbbá  agyzúzódást és koponyatörést szenvedett. Egy 11 cm-es csont is kitörött, de annak nem alakult ki nyoma” – mondta el Mező Szabolcs ügyész.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a szülőket. Az apa a tárgyaláson elismerte tettét.

„Bűnös vagyok. Szeretném megjegyezni, hogy a mai napig nem tudom magamnak megbocsátani, hogy bántalmaztam a gyermekemet” – mondta Sz. Gábor másodrendű vádlott. A férfi azzal indokolta tettét, hogy ideges volt, de ennél többet a tárgyaláson nem mondott. Szegedi Gyöngyvér bírónő a korábbi vallomásából idézett: „hanyatt feküdt, én pedig nagyon ideges voltam, háromszor ütöttem a jobb kezemmel a lányom fejére. Nem teljes erővel ugyan, de mégis naggyal sújtottam a homloka körüli részre, nem emlékszem pontosan, hol. Közben én is üvöltöttem, hogy »hallgass el, mert beb*lak a kiságyba, a k*va anyádat!«”

A vádirat szerint nemcsak az apa, hanem az anya is bántotta a gyermeket. Ezt P. Vivien védője cáfolta. „Ő soha nem tett beismerő vallomást, a vádirati tényállás is bizonyítás tárgya lesz majd a bíróság előtt” – jelentette ki Mile Andrienn ügyvéd.

A gyermek azóta nevelőszülőknél van, az orvosok szerint nincs maradandó sérülése. Az ügyben várhatóan jövő héten hoz ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!