2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Halász János: A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár

Hír TV

2019. március 26., kedd 20:12, frissítve: kedd 20:31

A letartóztatott szír férfi esete is bizonyítja, hogy a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. Ezt mondta Halász János.

A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arról is beszélt, a gyanú szerint az ISIS-harcos terroreseményeket is szervezett, a migránskártya pedig akar terrorcselekményekre is használható.

„Ez az illető - úgy ahogy más migránsok is - az ügyvédje elmondása alapján, még a Brüsszel által támogatott, szponzorált migránskártyához is hozzájutott. Az ügyvédje azt is mondta, hogy erről fölvett 150 ezer forintnyi eurót vagy akár többet. Ez a migránskártya program egyébként zajlik, ezt a brüsszeliek még most is működtetik. Januárban 67 ezren kaptak ilyen kártyát. És mi már a kezdetektől mondtuk, hogy ez a kártya, ez a program veszélyes. Veszélyes, mert nem csak a migrációt, hanem közvetve akár a terrorizmust is finanszírozhatják, mert hogyha egy migránsok között elkeveredett terroristához jut és ezt a készpénzt ő felveszi, akkor ő nyugodtan költheti terror célokra is ezt az összeget” – jelentette ki Halász János a Hír TV-ben.