2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Halálos áldozatokat is követeltek a franciaországi áradások

2019. december 2., hétfő 12:25

Franciaországban az árvizek és a heves esőzések okoznak gondot. Több folyó kilépett a medréből, a francia katasztrófavédelemnek több száz embert kellett kimentenie a dél-keleti régióból. Már több halálos áldozata is van a szokatlan időjárásnak. Egy mentőhelikopter is lezuhant a térségben, a rajta utazó három ember meghalt.

Tolatva menekültek az autósok Cannes-ban, az egyébként mindig napfényes Azúrparton az utcákra lezúduló víz elől.

Máshol gyalogosok próbáltak átjutni az út másik oldalára, de csak lassan sikerült nekik. Vörös riasztást léptettek életbe a francia hatóságok az ország dél-keleti régióiban a hatalmas esőzések és az áradások miatt. A települések mélyebben fekvő részeit, utakat, házakat öntött el a víz. A francia meteorológiai szolgálat jelentése szerint egy nap alatt 100-200 milliméter csapadék érkezett az Alpok régióiba. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy ne utazzanak az érintett területekre.

Eddig két ember halt meg az áradások miatt, valamint Marseille közelében egy helikopterbalesetben a mentőegységek három tagja vesztette életét. A helikopter éppen úton volt, hogy embereket mentsen ki az elöntött területekről. A gép a polgári katasztrófavédelmi szolgálat tulajdona, fedélzetén a szervezet dolgozói voltak.

Egy hete ugyanilyen heves esőzés volt a régióban, szintén hatalmas áradással. Nagy területen akadozott a közúti és a vasúti közlekedés. Nizza és Toulon között felfüggesztették a vasúti forgalmat a heves viharok miatt és számos kulturális, és sportrendezvényt elhalasztottak. Az árvizek két megyében mintegy 150 települést érintettek, hat ember halt meg a természeti csapás következtében.

HírTV