2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Halálbüntetés: „állást foglalhatnának az egyházak”

2015. május 16., szombat 08:00, frissítve: szombat 13:37

Más egyházak vezetőitől is örömmel fogadna állásfoglalást Fabiny Tamás olyan közügyekben, mint a migráció és a halálbüntetés.

Az evangélikus püspök Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, szívesen kezdeményez is ez ügyben egyeztetést. Fabiny Tamás kitart álláspontja mellett, miszerint a halálbüntetés nem egyeztethető össze a keresztény értékkel.

„Ez sokaknak a véleménye. Ezzel együtt én magam álltam ki a nyilvánosság elé, és azt mondtam, hogy ez az én véleményem. De a visszajelzésekből azt vettem ki, hogy az egyházunkban nagyon sokan osztják ezt a véleményt. Valószínű más egyházakban is. Én örültem volna, hogyha más egyházak vezetői és tagjai is megszólaltak volna, akkor talán kevesebbet idéznének engem. Most az van, hogy sokaknak kellek, mint egy falat kenyér, hogy milyen jó, hogy van egy ilyen egyházi megszólalás. Ezt én jó szívvel vállalom, de még jobb lenne, ha felzárkóztak volna más egyházakból is, mert akkor esetleg szélesebb lenne ez a bázis” – fogalmazott az evangélikus püspök.

Tekintse meg a Fabiny Tamással készült teljes beszélgetést:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!