2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:15

Belföld

Halálba torkollott a rossz szomszédi viszony

A Pest Megyei Főügyészség 2020. év májusában emelt vádat az ellen az elkövetéskor 25 éves, enyhén értelmi fogyatékos férfi ellen, aki egy Pest megyei kistelepülésen, egy elmérgesedett szomszédi viszony erőszakos lezárásaként, 2019. március 22-ről 23-ára virradó éjjel azért hatolt be a 88 éves sértett és annak 53 éves élettársa által használt ingatlanába, hogy megbosszulja, amiért őt korábbi bűncselekményei miatt feljelentették.

  • Halálba torkollott a rossz szomszédi viszony

A lezárt házba a tetőfödém megbontásán keresztül bejutott, a sértettek hálószobájának ajtaját berúgta, majd egy ott talált lapáttal az ágyból felkelő, idős férfire közepes és azt meghaladó erővel testszerte lesújtott, illetve egy alkalommal vállon szúrta. A bántalmazás következtében az idős férfi eszméletét veszítve a padlóra esett.

Ezt követően a vádlott az élettársa bántalmazását az ágyából végignézni kényszerülő 53 éves nőt a lapátnyéllel arcul ütötte, majd hozzálépett, ráfeküdt, megfogdosta és őt szexuális cselekmény végzésére próbálta kényszeríteni, majd annak ellenállását látva, az ágyról felkelt és újabb két alkalommal a lapátnyéllel fejbe ütötte a földön fekvő idős férfit. Ezt követően egy mobiltelefont és egy kulcscsomót magához véve a lakásból eltávozott. A tárgyakat később egy emésztőbe rejtette, a lapátnyelet pedig eldobta.

Az élettársnő csak több mint fél nap elteltével, a délutáni órákban merte elhagyni a lakást, és az utcán járóktól kért segítséget. A még mindig a lakásban fekvő idős férfihez mentőt hívtak, azonban az elszenvedett súlyos sérülései miatt, a kórházba szállítást követően elhunyt.

A Budapest Környéki Törvényszék 2021. június 16-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, testi sértés, szexuális kényszerítés, kifosztás, valamint magánlaksértés bűntettében, amelyekért őt halmazati büntetésül 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész a már több alkalommal büntetett vádlott terhére, életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést, míg az ítélet ellen a vádlott büntetése enyhítéséért, a védője és törvényes képviselője pedig felmentésért, valamint enyhítés céljából éltek fellebbezési jogukkal.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség előterjesztett másodfokú indítványában az ügyészi fellebbezést fenntartva, a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának meghatározását kérve, egyben kezdeményezte a bejelentett védelmi fellebbezések elutasítását a Fővárosi Ítélőtáblánál. A vádlott a másodfokú eljárás befejezését letartóztatásban várja.

A bűnügyben korábban kibocsátott ügyészségi közlemények itt olvashatóak:

http://ugyeszseg.hu/lapatnyellel-verte-halalra-az-idos-ferfit

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!