2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Hajléktalanok és drogosok tartják rettegésben a lakókat

2015. július 28., kedd 19:00, frissítve: kedd 19:00

Egy magántulajdonban lévő telek nehezíti meg a nyolcadik kerületi Orczy-negyed lakóinak életét, a területet ugyanis hajléktalanok és drogosok szállták meg. Sok lakó fél utcára menni. Panaszkodtak az önkormányzatnál is, és bár egyre több a rendőr a környéken, egyelőre nem változott a helyzet.

A Kőris és a Kálvária utca sarkán lévő három üres telek egyikén már sátrat is vertek maguknak a hajléktalanok és a kábítószeresek. Van közöttük olyan, aki a drogot árulja és olyan is, aki fogyasztja. Mások nemi életet élnek. „Ez már kegyetlen, mert szúrják a gyerekek előtt a tűt. Bánja a franc, ha csak ott szúrnák magukat, csak ne ordítanának. Az a baj, hogy éjjel-nappal ordítanak, ezt már nem lehet elviselni” – mondta egy lakó.

A környéken élők azt mondják: nemcsak sötétedés után, hanem nappal is félnek kimenni az utcára. „Kijönnek a rendőrök, volt olyan éjszaka, hogy négyszer telefonáltunk be. Volt, amelyik átmászott, megnézte őket, de hagyta őket békén. Egyszer a TEK-esek voltak kint, akkor azt a részt is is körbeállták, ahol meg tudnak szökni, akkor hat-nyolc ember itt volt, kiszedték őket, de utána visszajöttek.”

Az egyik lakó a Facebookon kért segítséget a kerület fideszes polgármesterétől. Kocsis Máté válaszában megígérte, hogy mielőbb megoldást találnak a problémára. Másnap már készenléti rendőrök járőröztek a környéken.

A spanyol tulajdonost több alkalommal is megkereste a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy tisztítsa meg a szeméttől és a parlagfűtől a területét. A kerület aljegyzője azt mondja: a felszólításnak eleget is tett a befektető, de az ingatlan őrzésére nem kötelezhetik. „Gyakorlatilag napi szinten kell ellenőrizni és hajkurászni ezeket az elkövetőket. És amikor intézkedik a hatóság, kettő-öt órán vagy egy napon belül újra megjelennek, vagy ők, vagy mások, és újrakezdik. Ez szélmalomharc. Az önkormányzat nem pattintja le a problémát, komolyan veszi, intézkedik, de sajnos százszázalékos megoldás nem létezik” – mondta Kovács Gabriella, a Józsefvárosi Önkormányzat aljegyzője.

Kerestük a rendőrséget, hogy a felvételeken is látható drogterjesztők és -fogyasztók ellen miért nem indul büntetőeljárás, de kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!