2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Hadházy Ákos saját szavazóival fizetteti ki a politikai akcióit

Vagyonnyilatkozata szerint 5,1 millió forintot kapott támogatóitól Hadházy Ákos 2020-ban azért, hogy kifizesse a politikai akciói után járó büntetéseket. Érdekesség, hogy közösségi oldala szerint a saját nevére gyűjtött büntetés mértéke nem érte el a 3 millió forintot, azaz jóval több pénzt szedett be, mint amennyire megbüntették - írja a Magyar Hírlap.

Január 31-én éjfélkor kerültek nyilvánosságra az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. Hadházy Ákos pedig ezúttal nem titkolta el, hogy összesen hány millió forintot kéregetett össze.

A magyar ellenzék számos politikusa az elmúlt években hagyományt teremtett és minden kiadásukra az adófizetőktől kértek pénzt. Hadházy Ákos esetében például arról van szó, hogy az elmúlt egy évben több alkalommal is tudatosan szabályt szegett, provokált ki magának büntetést.

Ezekért a szabályszegésekért az Országgyűlés csaknem 2 millió forintos büntetést szabott ki rá, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egymillió forintot, míg a járvány alatt szervezett dudálós tüntetése miatt - ahol Hadházy autójával nekiment egy helyszíni tudósítónak - 750 ezer forintos büntetését kapott a rendőrségtől (utóbbira viszont nem ő, hanem a lakásán nyilvántartott alapítvány gyűjtötte a támogatásokat, így ez nem is jelenik meg a képviselő vagyonnyilatkozatában).

Hadházy tehát 2020-ban összesen csaknem négymillió forint büntetést provokált ki, ezt az összeget azonban nem a saját zsebéből tervezte rendezni.

Vagyonnyilatkozatából emellett az is kiderült, hogy 2020-ban több mint 10 millió forintot törlesztett a korábbi tartozásából. Jelenleg 11 milliós tartozással rendelkezik, de ez 2019-ben még 22,5 millió forint volt.

A képviselő egyébként tulajdonosa egy 5000 nm fácánkerti szőlősnek. Tavaly eladta azt a felerészben tulajdonában lévő 160 négyzetméteres szekszárdi lakóházat, ami még a korábbi nyilatkozatában az övé volt. 2018-ban vásárolt egy szekszárdi 140 négyzetméteres lakást, minek felerészben a tulajdonosa. Hadházy még 2017-ben lízingelt egy Skoda Kodiaqot, valamint 2015-ben vásárolt egy Trabant kombit. 2020-ban pedig vett egy Volkswagen Caddyt.  

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az általános iskolák érintettek leginkább leginkább a fertőzésben

Már javában tart a járvány negyedik hulláma. 2021. október 20.

Nemzetközi pályázat indult a Nyugati pályaudvar és környéke felújítására

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdet a Nyugati pályaudvar és környéke megújítására a Budapesti Fejlesztési Központ. 2021. október 20.

CÖF-CÖKA: Aki a 2006-os jogfosztottakkal van, az a Békemeneten vesz részt

Aljas provokációnak nevezte a Civil Összefogás Fórum alapítója, hogy az ellenék eredetileg az Astoriára szervezte október 23-i rendezvényét. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!