2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Hadházy Ákos most sem vállalja a felelősséget

Miután másokkal fizettette ki a botrányai miatt rá kiszabott büntetést, Hadházy Ákos vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a kapott adományt. A parlamenti botrányairól elhíresült független képviselő kínos magyarázkodásba és fenyegetőzésbe kezdett, amint a sajtó felfedte a hiányosságokat - írja a Magyar Nemzet.

  • Hadházy Ákos most sem vállalja a felelősséget

 

A rendre korrupciót és átláthatóságot emlegető Hadházy Ákos szabálytalanul töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, amelyen üresen hagyta a kapott ajándékokról szóló részt – szúrta ki a Mandiner.

Ismert: a független országgyűlési képviselő tavaly októberben egyebek mellett egy trágár szövegű táblával zavarta meg a miniszterelnök parlamenti felszólalását, amiért Kövér László házelnök 329 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rá. A balliberális oldalon immár bevett módon Hadházy sem saját zsebből állta tettének következményét, hanem kalapozásba kezdett és adományokból fizetett. Az országgyűlési törvény szerint azonban a képviselői tiszteletdíj tizenketted részének megfelelő értékhatárt meghaladó értékű ajándékokról és ingyenes juttatásokról a képviselő – a vagyonnyilatkozata részeként – kimutatást köteles vezetni.

Noha Hadházy büntetése bőven meghaladta a bruttó egymillió forintos képviselői tiszteletdíjának tizenketted részét, az adományokat mégsem tüntette fel vagyon­nyilatkozatában. Az már csak a hab a tortán, hogy a botrányairól elhíresült képviselő a közösségi oldalán korábban azt írta, hogy „Többtáblányi pénz gyűlt össze az Önök jóvoltából” – azaz saját bevallása szerint több pénzt kapott a rá kiszabott büntetésnél.

A Mandiner cikke után Hadházy ahelyett, hogy egyszerűen kitöltötte volna az üres rubrikát, nyakatekert magyarázkodásba és fenyegetőzésbe kezdett közösségi oldalán, mondván, „majd az ügyvédem is elmagyarázza” a lapnak az álláspontját - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

Szerinte egyrészt a magánadomány nem ajándék, másrészt nem egy, hanem több száz embertől kapott több száz adományt, a legnagyobb összegű utalás ezek közül 80 ezer forint volt, ami alatta maradt a törvényben meghatározott értéknek.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!