2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Habony a szellemi atyja a bevándorlásellenes politikának?

2015. április 27., hétfő 17:20, frissítve: hétfő 18:01

Habony Árpád ötlete volt a kormány bevándorlásellenes kommunikációja – írja a Népszabadság. A lap meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írja, a januári, Charlie Hebdo szatirikus francia lap elleni terrortámadás után a hazai tematizálás a miniszterelnök főtanácsadójának nevéhez kapcsolódik.

A Népszabadság szerint a 2004-es nemzeti petíciós kampány sikerét már Habony Árpád nevéhez kötötték, és nem titkolták akkor sem, hogy francia mintát másoltak az akcióval. A múlt héten először a miniszterelnök, majd Lázár János kancelláriaminiszter próbálta meg magát elhatárolni Habony Árpádtól.

Pénteken Kovács Zoltán kormányszóvivő nem adott egyértelmű választ arra, hogy Habonynak van-e köze a legújabb nemzeti konzultációhoz.

– Úgy gondolom, hogy ez a kérdés nem tartozik a nemzeti konzultáció, a bevándorlás, illetve a migráció kérdéséhez.
– Nemzeti konzultációról van szó.
– Valaki még a bevándorlással kapcsolatban?
– Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy az ő ötlete volt-e, illetve vett-e részt kormányüléseken.
– Én ezt már patologikusnak tartom, hogy önöknek mindenről ez jut az eszébe. A kormány már hónapok, sőt évek óta beszél a bevándorlás kérdéséről. Januárban is elmondtuk, februárban is, amikor bejelentettük ezt a kérdést, hogy olyan égető, Magyarország és az unió mindennapi politikája és stratégiája szempontjából is fontos kérdésről van szó, amelyhez nem egy ember, hanem sok-sok ember ötlete és tapasztalata is járult.
– Az övé is benne volt?
– Higgye el, hogy nem tudok erre a kérdésére olyan választ adni, mert ön fel fogja ezt ötször is tenni. Kérem, azt, amit az előbb válaszoltam, vegye tudomásul.

A kampányt ma egy debreceni fideszes országgyűlési képviselő folytatta. Pósán László arról beszélt parlamenti sajtótájékoztatóján, hogy együttélési feszültséget okoznak a más kultúrájú migránsok. „Örülne-e bárki annak, hogyha megy az iskolából haza a gyermeke, és a buszon mondjuk körbeállja hat fekete-afrikai, elég fenyegető mozdulatokkal, hanghordozással? Az illető szegény gyerek nem is érti, hogy mit mondanak. Örülne-e bárki annak, hogyha éjszaka bemásznak az udvarára, és verik az ablakot vagy az ajtót? És lehetne szépen sorolni, mert ezek a menekülttábor környékén Debrecenben – és az az érzésem, hogy máshol is, ahol hasonló táborok vannak – gyakran előfordulnak, napi problémák, ezekből az ott élőknek kifejezetten elegük van. Ehhez nem kell se Habony Árpád, se nem tudom én, milyen médiaguru” – fogalmazott Pósán.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!