2022. 01. 27. Csütörtök Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Belföld

Ha repedezik, próbáljunk lefeküdni

A jégről mentést gyakorolták a tűzoltók az Egerszalóki tónál. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatán egy jeges vízbe esett lékhorgászon kellett segíteni. A hivatásos és önkéntes mentőcsoportok létrával és csónakkal is gyakorolták a mentést, hogy éles helyzetben minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak segíteni.

A szimulált baleset szerint lékhorgászni indult egy ember az Egerszalóki tóra. A jég azonban nem volt elég vastag, és beszakadt a horgász alatt.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatán az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók, és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltócsoport több különböző módszerrel is bevetett.

„Nekünk csónakunk van, ha beszakad a jég, akkor se történik probléma. Ezért választottuk ezt. Tehát csónakkal megyünk, a csónak biztosításával. Hordágyra ráhelyezve a sérültet szépen kihúzzuk őket” – mondta Kovács József, az Agria Speciális Mentő-és Tűzoltócsoport elnöke.

A tűzoltók a járművekben rendszeresített eszközöket használták a mentéshez. A jégen létrák segítségével közlekedtek, ezekre tették a mentendő bábut, majd társaik kötelekkel a partra húzták őket.

A katasztrófavédelem szakembere arra figyelmeztet, hogy a befagyott tavakon csak az erre kijelölt helyeken szabad a jégre lépni, egyéb esetben tilos és életveszélyes.

„Ha mégis rámegyünk, sose legyünk egyedül, mindig legyen valaki, aki segítséget tud hívni, ha bármi baj történik. Ha a jég repedezik alattunk, akkor próbáljunk meg lefeküdni rá, vagy a testsúlyunkat minél nagyobb területen eloszlatni rajta, és próbáljuk megközelíteni a partot. Ha pedig beszakadtunk, a kezünket felemelve minden erőfeszítést tegyünk meg arra, hogy a jég alá ne csússzunk be” – tanácsolja Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A szabad vizekbe vágott léket legalább 50 méter távolságból felismerhető módon meg kell jelölni, az 1 négyzetmétert meghaladó területű léket pedig 1 méter magasságban, korláttal kell körülhatárolni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mozaik - Előadáscsere

Előadáscsere - megállapodás a Békéscsabai Jókai Színház és a József Attila Színház között.

Mozaik - Fagyos maraton

Emberfeletti teljesítménnyel, több mint 45 kilométert futott le félmeztelenül a jeges hidegben Szilágyi Zoltán.

Benyelte

Működésképtelen italautomata miatt hívott rendőrt egy férfi Szigethalmon, ebben nem tudtak segíteni, de készséggel elutaztatták Baracskára.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Omikron: Sokan nem fordulnak orvoshoz

Az omikron nagyon gyorsan fertőz, de vélhetően a lefutása is gyors lesz a csúcs után. Soha nem azonosítottak annyi új fertőzöttet Magyarországon, mint kedden, több mint 20 ezret egy nap alatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!