2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Belföld

Ha betartja a törvényeket a CEU, felesleges elköltöznie Budapestről

A magyar törvények Soros György egyetemére is vonatkoznak, és ha ezeket betartja akkor felesleges Budapestről elköltöztetni az intézményt – így reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója arra, hogy a CEU Bécsbe tenné át az székhelyét.

  • Ha betartja a törvényeket a CEU, felesleges elköltöznie Budapestről

Hidvéghi Balázs szerint, ezek alapján a Momentum tüntetésének sincs sok értelme. „Én nem látom indokoltnak, én azt látom, hogy Budapesten működik a Közép-Európai Egyetem, a működésével semmi gond nincsen az, hogyha Soros György egyeteme különleges eljárást szeretne, vagy a többiektől eltérő előnyöket szeretne élvezni, erre nincs lehetőség, hiszen minden oktatási intézményre ugyanazon szabályok vonatkoznak, ezeket mindenkinek be kell tartania és ha betartják, akkor semmi okát nem látom, hogy elmenjenek Budapestről” – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Módosítót nyújtanak be

Közben felsőoktatási törvénymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek az LMP a CEU ügyében – mondta Pitz Dániel a párt ifjúsági szervezetének elnöke. Pitz szerint az egyetem az egyik legjobb felsőoktatási intézmény az országban, a kormány pedig nem üldözheti el politikai okokból.

Tarlós István foglaljon állást a CEU ügyében, és képviselje a budapesti polgárok véleményét – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a liberális párt alelnöke. Sermer Ádám szerint a főpolgármesternek véleményt kell nyilvánítania a kérdésben, és ha szükséges népszavazáson kell megkérdeznie a budapestiek véleményét.

Előkészítés

Előkészíti a CEU, hogy Bécsben induljanak el jövőre az intézmény mester és doktori képzései. Az egyetem szerint ugyanis a kormány nem akarja aláírni azt a nemzetközi szerződést, ami lehetővé teszi a működésüket Magyarországon, írtuk meg csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!