2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Hosszabbítás 22:50

Belföld

Gyurcsányt és jelöltjét, Karácsony Gergelyt is katasztrofálisnak látja a baloldal egyik legismertebb háttérembere

Lesújtó véleményt fogalmazott meg a baloldalról Lengyel László, aki maga is emblematikus figurája a hazai balliberális holdudvarnak. A közgazdász-politológus ezúttal tűpontosan mutatott rá, hogy az előválasztás csupán színjáték, a baloldali szereplők, élükön Gyurcsány Ferenccel régen lejáratódott, kormányzásra alkalmatlan politikusok, akikkel nem lehet választást nyerni 2022-ben. Az interjút Rákay Philip elemezte a Patrióta csatornán látható videójában.

Lengyel László a Klub Rádióban adott interjút, és meglepő őszinteséggel elemezte Gyurcsány Ferenc helyzetét. „Újra mondom. Amíg Gyurcsány Ferenc látszik az ellenzék hősének, aki ezt büszkén viseli is, addig nagy baj van. Az emlékezet olyan, mindkét oldalon, hogy nem tudsz győzni egy olyan személyiséggel, aki ilyen árnyként lebeg az ellenzék felett. (...) Gyurcsány Ferencnél vissza fognak kérdezni a kormányzására. És attól a pillanattól kezdve mindenki elfedi a szemét. Ilyen kormányzást akarsz? Ez a borzasztó ebben... Akkor itt egy káosz lesz..."

A baloldali politológus jól látja,

már most káoszt teremtettek Gyurcsányék, addig csűrték-csavarták az előválasztás szabályait, amíg minden úgy alakult, ahogy az a DK-vezérnek jó.

Ugyanez zajlott a jelöltállítással is, amiről Lengyel László ezt mondta:

„Most ott fogunk állni, hogy az eredeti koncepcióhoz képest, teljesen ki van facsarva és egy tragikomikus helyzet, hogy olyan jelöltek küzdenek ma, akik már küzdöttek 4 éve, 8 éve, adott esetben 12 éve és többnyire vesztettek. Általában a választók előtt nem a leghitelesebb jelöltek – maradjunk ennél a finom kifejezésnél."

Lengyel László nem kímélte Karácsony Gergelyt sem, Gyurcsány báb miniszterelnök-jelöltjéről így vélekedett:

„Ez az igazi probléma, hogy egy polgármesternek, Karácsony Gergelynek fel kellene mutatnia Budapesten bármilyen eredményt. Most komolyan mondom, a negatív eredmény is jó volna, de bármilyen eredményt fel kellene mutatnia. Nem tudunk egy biciklisávon túlmenően semmit felmutatni. (...) Nem értek hozzá, de miért ne vezethetnék egy kormányt. Ez nem megy. Ez Magyarország tragédiája."

Lengyel László éveken át szorgalmazta a baloldali összefogást, de most láthatóan csalódott – hiszen Gyurcsány pártja ural mindent. Arról nem is beszélve, hogy már a Lengyelhez hasonló ősbalosokat is aggasztja, hogy a megújulásra képtelen baloldal a semmitmondó nemzetközi trendeket majmolja - mutatott rá videójában Rákay Philip.

Ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy Lengyel László, a többi balos háttérember, az egész Index-Telex-444 tengely mindennek ellenére is kőkeményen a baloldali győzelemért dolgozik, bármi is legyen az ára. Miközben pontosan tudják, mi lenne az ára.

„Inkább attól félek, hogy a Jézus Mária győztünk esete fog fennforogni. Hogy ott állunk majd, és ha győztünk, akkor mi van?! Kormányzóképesek vagyunk? Képesek vagyunk egy országot rendbe hozni? Képesek vagyunk normális kérdéseket feltenni, nemhogy válaszokat adni. Itt már baj van"

- vall őszintén a félelmeiről Lengyel László.

Nyilvánvalóan a balos értelmiségiek is jól tudják, hogy az előválasztás színjáték, mint ahogy azt is, hogy Gyurcsányé az igazi hatalom, és katasztrofális lenne az ország számára, ha a baloldal valaha hatalomra kerülne. Mégis ezért dolgozik az egész gépezetük. Ilyen a mai magyar baloldal.

A videót itt tekinthetik meg: https://www.facebook.com/rakay.philip/videos

Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Cseh Katalin elismerte, hogy a céghálózat cégei egymás mellé települtek

A Momentum korrupciós botrányba keveredett európai parlamenti képviselője az ATV-ben azt is elmondta, hogy volt olyan nyertes pályázat, amit valóban ő nyújtott be. 2021. szeptember 20.

Orbán Viktor: A Jobbik szokása, hogy akit börtönnel fenyeget, azzal összeáll

Hevesen támadta az ellenzék Orbán Viktort beszédét követően. 2021. szeptember 20.

Hétfőn sem indult zökkenőmentesen a baloldali előválasztás

A KDNP frakciószóvivője szerint ebből is látszik, hogy az ellenzék még egy előválasztást sem tud megrendezni. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!